[XX-92]Galant E3xA i starsze - Zasyfiona przepustnica
Anonymous - 02-06-2006, 10:06 Temat postu: Zasyfiona przepustnica Od jakiegoś czasu miałem problemy na wolnych obrotach, falowały mi w zakresie 800 - 1300, kilka razy próbowałem je ustawić według instrukcji Krzyżaka, ale bez zmian. W końcu zdecydowałem się na wykręcenie przepustnicy. To co tam zobaczyłem powaliło mnie była tak zasyfiona że szok. Wyczyściłem i jest ok. Mam instalację LPG i jestem przekonany że tem czarny osad jest wynikiem jazdy na gazie. W związku z tym mam pytanie jak często czyścić przepustnicę ? Czy są jakieś preparaty do czyszczenia przepustnicy które polecacie.
Krzyzak - 02-06-2006, 10:24 Temat postu: Re: Zasyfiona przpustnica
kapsel napisał/a: | jak często czyścić przepustnicę ? Czy są jakieś preparaty do czyszczenia przepustnicy które polecacie. |
wszystko to opisałem na mojej WWW
Anonymous - 03-06-2006, 09:18
Mimo tego że przepustnica jest czysta to jest problem z jazdą na gazie. W kilka minut po przełączeniu na gaz zapala się kontrolka CE, gdy przełącze na benzyne to kontrolka gasnie. Poza tym samochód łapie muła na LPG mimo tego że gazownk ustawił mi na kompie, twierdzi że jest ok. A według niego palący się CE to wina gazu jaki ostatni raz zatankowałem, a tankuję tylko na jednej stacji i do tej pory nie miałem problemów. Co to może być?
Anonymous - 03-06-2006, 09:23
masz emulator wtrysku? sprawdz dioda ktory blad ECU Ci sie swieci i pomyslimy dalej...
Maciek - 03-06-2006, 20:52
josie pisał kiedyś
źle dobrany emulator wtrysków (rezystory 100 Ohm zamiast 50 Ohm)
-brak bądź źle wyregulowany emulator sondy lambda.
Anonymous - 03-06-2006, 21:56
skłaniam się do złego wyregulowania sondy l.
Hubeeert - 03-06-2006, 21:58
Sondy lambda się nie reguluje.
Anonymous - 03-06-2006, 22:00
chodzi mi o regulację instalacji do wskazań lanbdy nie sondy choć przyznam można to tak odczytać. Samej sondy fak się nie reguluje
|
|
|