To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] wyświetlacz kilometrów-podświetlenie

herflik95 - 14-12-2008, 11:06
Temat postu: [Carisma] wyświetlacz kilometrów-podświetlenie
witam

przestało mi się świecić podświetlenie wyświetlacza kilometrów. Czy jest tam jakaś zarówka czy cały wyświetlacz jest do wymiany??? jezeli jest zarówka to jaka??? zwykła czy jakaś nie typowa???

Budrys - 14-12-2008, 11:37

Witam, bylem nie dawno na etapie naprawy podświetlenia. Na pewno od podświetlania kilometrów jest mniejsza żarówka niż reszta odpowiedzialna za podświetlenie. Pewnie w Twoim przypadku jest tylko kwestia wymiany żarówki (nie pamiętam parametrów, ale z pewnością do kupienia ). Na forum jest gdzieś temat o wyciąganiu zegarów, nic trudnego i nie wiele czasu zajmuje cała operacja.
herflik95 - 14-12-2008, 12:51

zegary wiem jak wyciagać wiec nie ma problemu. rozchodzi sie o to czy jest to jakas standardowa zarówka czy jakas nietypowa
Piwor - 14-12-2008, 13:06

standardowa z tego co pamiętam. herflik95, zdejmij zegary, upewnij się, to jest 5 minut roboty.
gulgulq - 14-12-2008, 13:07

a jest mozliwe wymienić wszytkie żarówki - np. żeby zmienić kolor na niebieski lub czerwony??
kosek - 14-12-2008, 13:23

Jest, to możliwe.
Jak wymontujesz tablicę z zegarami wszystko stanie się jasne.
Według mnie jest ją najłatwiej wymontować w drugiej kolejności stawiam konsolę z zegarkiem a najtrudniej jest z konsolą środkową.
Jeśli chodzi o żaróweczki to szukaj z bańką wykonaną ze szkła czerwonego, z malowanych po jakimś czasie zaczyna się łuszczyc lakier.

pozdr.

loki7777 - 14-12-2008, 13:33

Diody led i po sprawie:)
Caly temat
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=6274
Ja mam w zegarach diody led niebiskie i swieca oki:) Jak sie znudza to beda biale xenonowe - bo kupile od razu 2 komplety. CO do konsoli srodkowej to nie ruszam;)