To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Zrobić sobie mercedesa...SLR

Chooper - 02-06-2006, 14:48
Temat postu: Zrobić sobie mercedesa...SLR

źródło

i niech ktoś podważy, że polak nie potrafi :roll: :shock:

Anonymous - 02-06-2006, 15:09

w temacie powinno byc SLR :)
widzialem tego merca zaraz jak byl zrobiony na targach w wawie i szczerze rozczarowal mnie, tzn. z kilku metrow byl ok ale przy blizszym przygladnieciu sie to jakosc wykonania byla bardzo kiepska, nie wiem moze teraz wszystko zostalo poprawione ale wtedy wygladalo tak sobie.
nie wiem czy w zrodle jest to podane bo sie nie otwiera ale koles robiac tego slr'a bral tylko wymiary z modelu typu burago :D zreszta na zdjeciach powyzej widac jak mierzy dach suwmiarka.

Krzyzak - 02-06-2006, 15:24

a ja wczoraj coś takiego na stacji benz. widziałem:

Chooper - 02-06-2006, 15:32

literówka mi się wkradła, poprawiłem na SLR.
stanik - 02-06-2006, 15:55

bylem chyba na tych samych targach co Arturro i mialem identyczne wrazenie. Wczesniej widzialem wlasnie te zdjecia auta i bardzo mi sie podobalo. A jak zobaczylem na wystawie to niestety czar prysl. Ale niewatpliwie i tak nalezy pogratulowac autorowi dziala bo kupa niezlej roboty jakby nie patrzyl :)
Pozdrawiam

Anonymous - 02-06-2006, 16:23

No na zdjęciach to ślicznie to wygląda (ja na zywo nie widziałem)

Ale sie trzeba było przy tym napracować a ciekawe jaki ostateczny koszt takiej imprezy?

Karwoś - 02-06-2006, 22:18

Jak gość to zrobił to gdzieś czytałem ile to go wyniosło - nie pamiętam żadnej liczby ale wiem że były to śmieszne pieniądze w porównaniu do ceny nowego.
Jak znajdę artykuł który czytałem to napiszę ile go to wyniosło

tomusn - 02-06-2006, 22:49

popieram takie coś, robi się dla siebie, a wiadomo ze praca samodzielna daje satysfakcji najwięcej, bo do efektu można się zawsze przyczepić...

mój teść marzy, żeby na emeryturze kupić coś starego/zabytkowego i dłubać w garażu, ale ja bym wolał żebyśmy dłubali kitcara, Cobrę bądź Tigera (na podwoziu Forda).

Hubeeert - 03-06-2006, 00:19

Daimler Chrysler - szefowie Koncernu byli w niezłym szoku - dział prawny nawet go o plagiat chciał oskarżyć - to znaczy że był zbyt podobny :mrgreen:
Cezar - 03-06-2006, 01:37

Karwoś napisał/a:
ile to go wyniosło

Ja znalazlem ze 75.000 Euro

Anonymous - 03-06-2006, 14:57

Cezar napisał/a:
Karwoś napisał/a:
ile to go wyniosło

To sporo

jawlo - 03-06-2006, 17:04

Cezar napisał/a:
Karwoś napisał/a:
ile to go wyniosło

za takie pieniądze to można kupić oryginał .

Anonymous - 03-06-2006, 17:18

slk moze i tak, ale napewno nie SLR -> http://www.autoscout24.pl...0&action=szukac
Karwoś - 03-06-2006, 17:22

Wydaje mi się że dużo mniej go to wyniosło - pamiętam swoje zdziwienie że mał wydał ale nie pamiętam dokłądnie ceny.

A co do plagiatu - nie mogą o to go posądzić - w artykule który czytałem też o tym było. Jest jakiś przepis który zezwala na wykonanie idealnej kopii w iluś egzemplarzach. A co do znaczka mercedesa - też nikt sie nie może przyczepić - co z tego że na kierownicy taki ma - ja też mogę mieć :)

A w dowodzie o ile sie nie mylę nie powinien mieć wpisanego mercedes - benz ale "sam".

Hubeeert - 03-06-2006, 18:03

Replika musi się róznić od oryginału ;-) chyba w 20% szczegółów