To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - wlew paliwa space star korek

Anonymous - 30-12-2008, 21:54
Temat postu: wlew paliwa space star korek
witam,
mam pytanie otoz w jaki spob zabezpieczyc wlew paliwa do mitsubishi space star 99' , wpadlem na pomysl aby kupic gdzies korek ( z kluczykami ) lecz nigdzie do space stara na allegro nie widzialem. Mialem juz kiedys sytuacje w ktorej ktos do baku wlal jakas substancje i mialem b. duzo nieprzyjemnosci. Niestety standardowe zabezpieczenia ( na linke otwierane - od srodka ) sa w moim wypadku niewystarczajace ( wystarczy podwazyc srubokretem ) - ma ktos jakies pomysly?

Anonymous - 30-12-2008, 22:04

Jedynym sposobem jest testowanie dostępnych korków na kluczyk. Gwinty są raczej jednakowe ze względu na standardowość wlewów paliwa. Proponuję metodą prób i błędów. Życzę powodzenia :biggrin:
Anonymous - 30-12-2008, 22:28

no wlasnie kiedys staralem juz sie dopasowac korek lecz niestety nie pasowal, naprawde jest standarywacja co do gwintu? co do srednicy chyba jej nie ma? ma ktos jeszcze jakies pomysly?
cns80 - 30-12-2008, 23:29

A po co go zabezpieczać skoro klapka otwiera się cięgnem od wewnątrz samochodu ? To nie wystarczy ?
kolysm - 31-12-2008, 07:07

Przecież napisał, że to nie wystarczające zabezpieczenie dla Niego, może go ktoś nie lubi i chce mu zrobić "dobrze". Proponuje iść do sklepu lub na szrot, samochodzik zostawić pod sklepem i metodą prób i błędów dopasować.
Anonymous - 04-01-2009, 14:26

dokladnie - standardowe zabezpieczenie jest niewystarczajace. - ktos mi juz kiedys zrobil psikus i wlal mi do baku dziwna substancje ( w innym samochodzie - tez japoniec z tego typu otwierana klapka) i mialem do wymiany pompe paliwa. Sek w tym ze ostatnio z osoba ktora podejzewam o dolanie tej substancji mam do czynienia w pracy i chce profilaktycznie sie "zabezpieczyc". W ogole jest mozliwe skompletowanie tego typu korka na kluczyk- da sie cos dopasowac?
misiumisiu - 04-01-2009, 16:20

Może ten by pasował.
http://moto.allegro.pl/it...eep_i_inne.html

cns80 - 04-01-2009, 17:51

kumanprx napisał/a:
ktos mi juz kiedys zrobil psikus i wlal mi do baku dziwna substancje ( w innym samochodzie - tez japoniec z tego typu otwierana klapka)
I też się ta klapka otwierała z kabiny ? To jak on to otworzył nie niszcząc zamka klapki ?

Korek musisz dobrać na szrocie. Sprawdzać, sprawdzać i sprawdzać, aż znajdziesz pasujący.

Zwierzu - 09-01-2009, 17:06

Profilaktycznie daj mu w oko:)