Colt - Ogólne - Zmienilbym antenę...
Anonymous - 07-06-2006, 12:14 Temat postu: Zmienilbym antenę... Czesc,
Od dluzszego czasu nosze sie z zamiarem wymiany anteny dachowej - strasznie denerwuje mnie ten dlugi,srebrny pret i dzwieki jakie wydaje podczas gibania:) Chcialbym wiec zmienic te antenke, na jakas inna, krotsza, najlepiej nie chowana... Czy macie moze pomysl gdzie tego szukac lub namiary na jakis dobry sklep, gdzie znajde cos co mnie zainteresuje? Z gory bardzo dziekuje za pomoc...
ROMEL - 08-06-2006, 08:38
Heh... Marmurku
Nie wiem czy wiesz że to są jedne z lepszych anten montowane w autkach seryjnie... jeżeli chodzi o odbiór... a Ty narzekasz...
No ale coż... masz na myśli zdemontowanie tej oryginalnej, zaślepienie otworu "czymś" i wstawienie - zmontownie, antenki na dachu (mam nadzieję że nie taka świecącą i z muzyczką
Na początek licz sie z tym że będziesz zmuszony grzebać pod podsufitką...dalekość zaawansowania grzeabania oczywiście zależna jest od miejsca montarzu - jak już coś to nie zapomnij dobrze zabezpieczyć otwór który wywiercisz - co by ruda po dachu Ci nie łaziła...
Jeśli chodzi zaś o Twoje pytanie... "gdzie szukać" ja proponowałbym na allegro (do wyboru do koloru) lub ogólnie po sklepach internetowych - wydaje mi sie że to będzie najprostrze rozwiązanie...
Pozdrawiam
Anonymous - 08-06-2006, 09:14
Nie, bardziej mi chodzilo o antene, ktora moglbym zamontowac na miejscu obecnej. Nie mam zamiaru wiercic nowych otworow, jeszcze mnie nie pogielo:)
Anonymous - 08-06-2006, 10:07
Ja ze swoja ni emamproblemu.Aby nie gibala sie zbytnio troche ja wciskam i juz, nie ma strat na odbiorze
Anonymous - 08-06-2006, 10:34
A u mnie problem z odbiorem jest, ale to raczej wina wadliwego podlaczenia audio - czeka mnie rozbiorka samochodu i podlaczanie kabli od nowa, bo poprzedni wlasciciel najwyrazniej antene od cb podlaczyl pod antene radiowa, no i na pewno nie zastosowal zwrotnic i wszystko pierdzi:D
KaWu - 08-06-2006, 14:59
cimon102 napisał/a: | Ja ze swoja ni emamproblemu.Aby nie gibala sie zbytnio troche ja wciskam i juz, nie ma strat na odbiorze |
To samo u mnie. Nie musze wysuwac do konca.
Anonymous - 08-06-2006, 23:49
ja mojej wogóle nie wyciagam ;] bo po co paskudna jest a i tak slucham muzy z cd czasami jak chce radia sluchac to wyciagne ale zaraz po zakonczeniu chowam bo jest brzydka hehehe:P
Anonymous - 09-06-2006, 00:45
Mnie jedynie denerwuje że ona sama się nie wysowa
|
|
|