To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Halogeny do Mitsu 1.6 kombi

Anonymous - 04-01-2009, 23:16
Temat postu: Halogeny do Mitsu 1.6 kombi
Witam. Jak w temacie. Czy ktos z Panstwa ma takowe w swoim aucie i czy jest zadowolony z uzytkowania. Mysle o zainstalowaniu takich, gdyż zauważyłem, że same swiatła nie wystarczają na oświetlenie drogi w kiepskich warunkach. Pozdrawiam w Nowym Roku.
krzychu - 05-01-2009, 01:27

Chciałem zauważyć że używanie halogenów przednich jest dozwolone tylko na drogach krętych oraz przy ograniczonej widoczności (nie nalezy tego mylić z deszczem bo wtedy się oślepia wszystkich dokoła)

Krzychu

Pawel`85 - 05-01-2009, 11:57

Ja mam Halogeny w misku i dzialaja bardzo dobrze, jestem zadowolony ale polecam tez wsadzic jakies pozadne zarowki do reflektorow, ja mam philipsa 4000K i swieca bardzo dobrze.
Anonymous - 05-01-2009, 13:58

ale polecam tez wsadzic jakies pozadne zarowki do reflektorow, ja mam philipsa 4000K i swieca bardzo dobrze.[/quote]

Możesz napisac jakie mam szukac, ksenony? czy inne. Jakis symbol by mi pomógł w poszukiwaniach.

Pawel`85 - 05-01-2009, 16:56

Ja mam takie i jestem zadowolony
w zestawie sa dwie zarowki H4 i 2 zarowki do postojowek

musisz poprostu szukac zarowek H4 z duza temperatura barwowa te sa 4000K jak juz wspominalem

krzychu - 05-01-2009, 17:14

Ale temperatura mówi TYLKO I WYŁACZNIE o kolorze światła a nie o jego mocy. Dodatkowo te niebieski przeważnie są słabsze ponieważ filtry które robią z białego niebieskie pochłaniają część swiatła. Tutaj dłuższe wywody na temat żarówek.

http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=165

Krzychu

Bojar - 05-01-2009, 18:58

Polecam TUNGSRAM MEGALIGHT plus H4 + 60%
Tanie i naprawdę dobre a co ważne bardzo wytrzymałe

Anonymous - 06-01-2009, 10:36

Dzięki za ciekawe odpowiedzi i za ten link (krzychu).
Zależy mi na żywotności żarówki, z tego co czytam BV może nie wytrzymać 1 roku!
Moze jednak ten TUNGSRAM MEGALIGHT H4 PLUS 60%, choć kusi ten Philips BV lub GT150. Halogeny chyba poczekaja, zbliza sie przeglad, wiec przy okazji wymienie żarówki a halogeny jeszcze poczekają.
Myśle jeszcze o wymianie głośników w drzwiach (tylko czy warto), ale o to może zapytam w nowym watku.
pozdrawiam.slaw.pl

krzychu - 06-01-2009, 10:46

Znaczy pytanie czemu żywotność jest dla Ciebie taka ważna. Zawsze i tak powinieneś mieć ze sobą komplet zapasowych żarówek (np. jak pojedziesz na Słowację to tam są obowiązkowe zapasowe) A nie wiem jak wymiana akurat ale najednaj zawsze się da dojechać do jakiejś stacji gdzie można to wymienić. Ja mam OSRAM Night Breakery +90 i moim zdaniem świecą ładnie i są niedrogie chodz niektóry mówią że są lepsze. O tych TUNGSRAM MEGALIGHT też można poczytać dobre opinie. Jakoś nie mam przekonania do tych drogich philipsów.

No i to też jest tak żarówka mocniej świeci (ma krótszy żarnik) szybciej się wypali. Słabsza np. DayLight Osrama mniej świecą ale żywotność około 3 razy dłuższa.

Krzychu