To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Rozmiar felg do Colta. pomoc nie wiem jakie wybrać!!!!

Anonymous - 08-06-2006, 08:38
Temat postu: Rozmiar felg do Colta. pomoc nie wiem jakie wybrać!!!!
witam, chciałbym się poradzić Was czy felgi o romiarze 17' ET 50 8Jx17, beda pasować do COLTA gtx z 1989 roku? Prosze o pomoc! pozdrawiam.
aha czy mogłby mi ktoś tez wytłumaczyc jaki jest przelicznik tego ET, i co to znaczy, czy jest to szerokośc felg?? czy ta miara ma odpowiedznik w cm ?????

ROMEL - 08-06-2006, 08:45

Hm...

Colta to Ty chyba masz GTI a nie GTX :roll: to tak na początek... :mrgreen:

Co do ET - jest to wymiar odsadzenia felgi od płaszczyzny przylegania felgi do piasty... innymi słowy - tak jakby to zwizualizować to... im wieksze ET tym bardziej koło (jego rant zewnętrzny) będzie Ci wystawac za krawędź nadkola...

Jeśli chodzi zaś o to czy będą pasować czy nie... z tym to jest różnie... najlepiej jest felgi przymierzyć na żywo do auta... założyć - pokręcic kierownicą itd... zwrócić uwage na to czy przypadkiem nie będzie gdzieś coś obcierać... no i czy będzie sie wszystko jak trzeba mieścić w nadkolu...

Rozpiski wszyyystkich rozmairów itd... gdzies na forum są... musisz troszkę poszperać...

Uzupełniając = 8J-szerokość felg;i 17"-średnica felgi; ET-odsadzenie felgi

Pozdrawiam

tomusn - 08-06-2006, 11:13

nalepiej takie: http://www.mitsubishi-gra...ight=felgi+colt
Anonymous - 11-06-2006, 17:48

koniecznie zalóz na probe takie kolka.juz nie ze wzgledu na to czy sie zmieszcza pomiedzy rant blotnika a amortyzator ale z odrobina krytyki o ile za duze sa do gabarytow samochodziku
o komforcie jazdy a raczej totalnym jego braku na naszych polskich "autostradach" nie wspomnę nie wspominajac o ile za lekki jest ten samochodzik do szerokosci opon jakie tam trzeba załozyc.pozdrawiam . wybor jak zwykle nalezy do pytajacego :)