To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - [MSS GDI] migajaca kontrolka ostrzegawcza

Anonymous - 12-01-2009, 19:37
Temat postu: [MSS GDI] migajaca kontrolka ostrzegawcza
wtam,
moj tata ktory jezdzi ss i jest aktualnie za granica ma problem z ss otoz zaczyna mu migac kontrolka po czym po chwili gasnie. Dodam ze jest to kontrolka znajdujaca sie z prawej strony koloru pomaranczowego lub zolty ( jak kto woli ) pali sie ona z prawej strony kontrolki od silnika , od czego jest ta kontrolka? prosze o pomoc?

Morfi - 12-01-2009, 21:04

Kończy sie płyn w spryskiwaczach :D
Nalezy go dolać a kontrolka przestanie mrugać. :P
Pozdrawiam

cns80 - 13-01-2009, 08:08

kumanprx, jaki MSS ?Który rocznik ? Przed czy po liftingu ?
kumanprx napisał/a:
zaczyna mu migac kontrolka po czym po chwili gasnie.
Rozumiem że gaśnie kontrolka nie samochód ?

Może być tak jak napisał Morfi, jeśli to wersja przed liftem. Po lifcie już takiej kontrolki nie ma.
Może to też być kontrola trakcji jeśli auto jest w takową wyposażone. Może to też być... cokolwiek jeśli nie wiemy jak wygląda kontrolka :(

kolysm - 13-01-2009, 09:38

Z tego co pamiętam to są 3 kontrolki koloru żółtego REZERWA, ŚWIECE i SPRYSKIWACZ. Rezerwa jest po lewej a pozostałe po prawej. A co jest narysowane na tej kontrolce :?:
Student - 13-01-2009, 10:46

Jeździć aż sie zapali bo nigdy nie będziesz wiedział że masz taką kontrolkę, jak sie zapali (pr. od płynu do spryskiwaczy) to dolać takiego na -22 stopnie i nie panikować :wink: Wlew jest pod przednią maską , taki białawy korek z narysowanym spryskiwaczem szyby i wchodzi ok.4l płynu.
Gabriel68 - 13-01-2009, 11:24

Też postanowiłem być trochę użyteczny. Przed face liftingiem.
LAMPKI KONTROLNE

Oglądać po kliknięciu i powiększeniu, trochę mi amorek z prawej strony siadł.. Kto mnie kopnie w dupę żebym zeskanował całą instrukcję?

Anonymous - 13-01-2009, 12:02

dziekuje za zywe zainteresowanie tematem- wersja mss to z przed liftingu ( 99r ) tacie ktory jest dzisiaj w niemczech kazalem do auta dolac plynu do spryskiwaczy oraz zapytalem czy duzo zuzyl po drodze ( aby zweryfikowac prawdopodobienstwo ) odpowiedzial ze dosc sporo. Wieczorem ma to zrobic i da odpowiedz :)
Morfi - 13-01-2009, 16:23

To napewno moja wersja <jupi>. Tez spanikowalem za 1 razem :D