Outlander I Ogólne - Podział outlanderów
magand - 16-01-2009, 20:06 Temat postu: Podział outlanderów Witam mam pytanie do moderatorów czy nie lepiej było by zrobić podział na outlander I i II ????
co prawda jestem nowy i nie chce się tu rządzić ale łatwiej by się bszukało różnch odpowiedzi:)
Tomasz__D - 16-01-2009, 21:43
tez jestem nowy ale racja po co mi instrukcja do outka II skoro duzo sie zmienilo a poza tym wiekszosc info na forum dotyczy silnikow diesla a "jedynki" byly tylko w benzynie
Hiszpan - 18-01-2009, 22:04
Sam nie mam konkretnego zdania, chociaż bardziej jestem na nie.
Nie dlatego, że nie chce mi się sprzątać czy nie mam na to czasu, ale dlatego, że nie ma nas (outlanderowców) znowu tak dużo. W większości sam temat i pierwszy post wskazują na problem i wiadomo czy chodzi o I czy II.
Nikt nie zmusza właścicieli I do czytania tematu o instrukcji do II
I na odwrót. Jak mam 2.0 TDI czy 2.2 HDI to nie muszę czytać tematu od katalizatorze do I-ki turbo
Inną sprawą jest fakt, że często podpowiedzi kolegów od starszego Outka były wykorzystane przez użytkowników II-ki.
Dla porównania dział Pajero też jest bez podziału a przecież Oni mają 4 generacje
Poza tym trwała debata (na razie coś ucichła) na temat wprowadzenia w podforach technicznych działów tematycznych jak np. zawieszenie, silnik, karoseria itp. I jeżeli to dojdzie do skutku to zanim dojdziemy do "zawieszenia" to będziemy klikać Mitsubishi 4x4 => Outlander => Outlander II => Outlander technicznie => Zawieszenie
No chyba, że ktoś używa Skocz do
Proszę o wypowiedzi w tym temacie pozostałych zainteresowanych.
Przekażę wyżej i zaczekamy co na to "góra"
Jeżeli będzie wstępna akceptacja to później pewno ankieta. Jeżeli przejdzie to chwilę mi zejdzie, aby zrobić porządek, ale to nie problem
Hubeeert - 18-01-2009, 22:10
Rób ankietę. Vox populi itd
Poza tym - pomysł mi się podoba.
Anonymous - 18-01-2009, 22:12
Mysle ze wogole outlanderow jest na tyle malo ze jeszcze nie robi sie "burdel" na forum.
Hubeeert - 18-01-2009, 22:13
Głosowanie pokaże czego chcą Użytkownicy tego działu.
dziku79 - 19-01-2009, 13:59
jestem za, napewno usprawniloby to nawigacje...
KowaliK - 19-01-2009, 15:30
Może zamiast dzielić działy, na początku nazwy tematu dopisać "[Out I]/[Out II] ?
Hubeeert - 19-01-2009, 21:29
KowaliK o to chodziło?
KowaliK - 19-01-2009, 21:46
Hubeeert napisał/a: | KowaliK o to chodziło? |
Yyy..? U mnie nic się nie zmieniło.
Hubeeert - 19-01-2009, 21:49
KowaliK napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | KowaliK o to chodziło? |
Yyy..? U mnie nic się nie zmieniło. |
Spróbuj załozyć nowy temat
KowaliK - 19-01-2009, 21:52
Hubeeert napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | KowaliK o to chodziło? |
Yyy..? U mnie nic się nie zmieniło. |
Spróbuj załozyć nowy temat |
Dokładnie! Chociaż na początku miałem namyśli coś takiego, że założyciel tematu sam dopisuje do nazwy w/w kwestię, ale skoro można coś takiego ustawić automatycznie to super!
Btw, Outka II nie ma 2.0 benzyny, jest 2.4 MIVEC i 3.0 V6 MIVEC... Tak samo w I, czym się różni 2.4 od 2.4 MIVEC? W ogóle wychodziły dwie różne jednostki o poj. 2.4?
P.S
Teraz jeszcze obecne tematy przydałoby się posegregować odpowiednio.
Hubeeert - 19-01-2009, 22:08
KowaliK napisał/a: | Tak samo w I, czym się różni 2.4 od 2.4 MIVEC? | 2.4 był na USA, mivec na EU
Hiszpan - 19-01-2009, 22:15
KowaliK napisał/a: | Teraz jeszcze obecne tematy przydałoby się posegregować odpowiednio. | Dopiero po ankiecie, bo chyba po to jest zrobiona by zastosować się do Waszego zdania
KowaliK - 19-01-2009, 23:05
Hiszpan napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Teraz jeszcze obecne tematy przydałoby się posegregować odpowiednio. | Dopiero po ankiecie, bo chyba po to jest zrobiona by zastosować się do Waszego zdania |
Ale posegregować w takim sensie, żeby do każdego tematu dobrać odpowiednio "Out I/II" itd.
|
|
|