Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - stronka m3m trójmiasto
ig_or - 21-01-2009, 10:44 Temat postu: stronka m3m trójmiasto Witam,
Tak się zastanawiam czy M3M Trójmiasto ma swoją stronę internetową. Czytałem troche forum i swego czasu był pomysł na reaktywacje, ale nie wiem jak to jest teraz. A może stronka istnieje pod innym adresem niż m3m.com.pl ? Może jeżeli bylibyście chętni to mógłbym przygotowac propozycję takiej stronki.....pytanie tylko co chcielibyśmy na niej umieszczac....
sruba - 21-01-2009, 10:49
pierwotna wersja strony cały czas stoi pod adresem:
www.m3m.za.pl
jeżeli tylko Ci się chce to pewnie ! rób, twórz, działaj !
a co na niej powinno być ?
moim skromnym zdaniem:
- lista klubowa i zdjęcia samochodów klubowiczów,
- info o spotach
- linkownia (forum i inne ciekawe strony, w tym klubowiczów)
ig_or - 21-01-2009, 10:53
No to sie chyba pobawie i postaram się zaproponowac jakiś layout. Co do serwera to też gdzieś znajde miejsce. Mam tylko pytanie bo wydawało mi sie że stronka stała kiedyś na www.m3m.com.pl. Widziałem też że ta domena jest wolna i wstępnie zarezerwowałem. Pytanie tylko czy taka powinna byc, czy też ta co napisał Śruba
sruba - 21-01-2009, 11:33
z tego co pamietam myśmy już kiedyś tę domene com.pl wykupili, ale że strona była ciagle w fazie padaki, to po roku odpuściliśmy (z akbim) z opłatą za domenę...
za.pl jest darmowe, ale tam reklamy i inne takie...
możemy chyba, przy założeniu, że ktoś uczciwie się stronką zajmie zrobić zrzutę.
działaj !
akbi - 21-01-2009, 12:08
ig_or napisał/a: | No to sie chyba pobawie i postaram się zaproponowac jakiś layout. |
jeśli jesteś pewny, że wystarczy Ci energii na trochę dłużej niż pół roku to bardzo proszę
ig_or napisał/a: | Co do serwera to też gdzieś znajde miejsce. |
jeśli upakujesz to do wielkości 100 MB ... no z czasem maks 200MB - to chętnie udostępnię kawałek serwera który ja wykupuje
domenę m3m.com.pl ... musielibyśmy wykupić ponownie ... ale to
Kod: | koszt rejestracji 9.00 zł + VAT |
więc nie ma problemu.
Kwestia więc pozostaje tylko w prowadzeniu naszej stronki.
ig_or - 21-01-2009, 12:48
Chciałbym zeby było łatwe w administracji, wiec proponował bym joomle w tym wypadku jako CMS'a. Super grafikiem nie jestem wiec na razie popracuje nad layoutem i jak cos bede miał to umieszcze do zaopiniowania.
Co do domeny to m3m.com.pl mam zarezerwowane i wykupie we własnym zakresie na razie (koszt minimalny za pierwszy rok).
Co do serwera to pomyslimy jak juz bedzie co umieszczac na razie to tylko sfera przemyslenia jak załośc mogłaby wyglądac. Jeżeli zrobie na joomli to bedzie jeszcze mySQL potrzebny.....a z serwerkiem myśle ze nie bedzie problemu..:)
akbi - 21-01-2009, 14:35
ig_or napisał/a: | Co do domeny to m3m.com.pl mam zarezerwowane i wykupie we własnym zakresie na razie (koszt minimalny za pierwszy rok). |
jak będziesz wykupywał, to prosiłbym jednak zarejestrować ją na mnie lub na Śrube
ig_or - 04-02-2009, 18:31
No....to poniżej to co wypociłem
http://weborder.dyndns.org/m3m
Wersja robocza stronki "położona" jest na moim domowym komputerze, więc czasami może nie działać, chociaż przeważnie komputer chodzi cały dzień
Proszę wszystkich o opinie na temat tego jak strona waszym zdaniem wygląda i jakie informacje chcielibyście, aby były wyświetlane i aktualizowane
Krzyzak - 04-02-2009, 19:56
mnie sie podobywuje - dalbym jeszcze Galanta EA na logo oraz jakas pojare
sruba - 04-02-2009, 20:21
wyglad super, mam pewne drobne uwagi co do tresci.
1. nazwa klubu... nie Mitsumaniaki Trójmiasto, tylko Mitsubishi Trójmiasto - stąd m3m !!!
2. klubowicze - rozumiem, ze cialny i raddex sa wrzuceni dla przykładu... ale np. Cialny dawno temu zniknal z horyzontu, dlatego uważam, że listę należałoby ułożyc od początku.
3. nie wiem jak to ma wygladac technicznie, ale kilka osob pozmienialo samochody. akbi z lancera przesiadl sie na galanta, ja z colta na chryslera a teraz na golfa, deenbe z colta na bmw... moze jakas forma aktualnego samochodu i odniesienie historyczne ?
reszta si !!!!!
oby tak dalej
Anonymous - 04-02-2009, 21:02
mod_rewrite by sie przydal , google wtedy indeksuje lepiej strony. joomla chyba to ma?
akbi - 04-02-2009, 21:18
wyglad ok
domena kupiona
od jutra Igor będzie mogl "pracowac" na docelowym serwerze
wsrod klubowiczow - tylko osoby, ktore min raz w roku uczestniczyly na spocie (autoryzacje będa wydawali moderatorzy pomorskiego w danych obowiazkowo foty i podstawowy opis auta)
sruba - 04-02-2009, 21:28
akbi napisał/a: | wsrod klubowiczow - tylko osoby, ktore min raz w roku uczestniczyly na spocie |
dokładnie tak.
żeby jednak nie zakłamywać historii jak pisiory, wartoby spokojnie listę klubową stworzyć, dodając jako już nieaktywnych takich ludzi jak Ice, czy Cialny właśnie...
akbi - 12-02-2009, 09:02
sruba napisał/a: | żeby jednak nie zakłamywać historii jak pisiory, wartoby spokojnie listę klubową stworzyć, dodając jako już nieaktywnych takich ludzi jak Ice, czy Cialny właśnie |
możemy stworzyć listę klubowiczów i nadawać im numery klubowe 0000m3m
...tak jak pisałem - domena wykupiona i stoi na u mnie na serwerze
Joomla też już zainstalowana
Konto admina dla Igora stworzone ... tylko nie mam teraz z nim kontaktu na gg nie odpisuje
ig_or, to jak tam ??
ig_or - 12-02-2009, 17:18
Jestem, jestem. Ta zainstalowana joomla to niepotrzebnie. Chodziłoby o to żeby przekopiować to co ja mam (cały katalog ze stronką) na ftpa. Potem z backupu zasilić docelowa bazę danych (u mnie backup, a potem restore na serwerku docelowym). Potem zostałoby tylko kilka zmian w plikach konfiguracyjnych i mielibyśmy stronke postawioną.
Samo konto admina w joomli to jednak za mało abym mógł to zrobić....pytanie jak to mam wkopiować? Mogę wystawić gdzieś u siebie zarchiwizowaną paczkę (zip) z zawartością stronki i skrypt *.sql którym trzebaby zasilić bazę danych.....
Jak coś to podaję drugi numer GG: 3144589 ....pod tym numerem jestem częściej
|
|
|