To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - klimatyzacja

jacek0010 - 24-01-2009, 21:57
Temat postu: klimatyzacja
:x
pada mi kompresor klimatyzacji, dzwoni trzeszczy, momentami blokuje pasek klinowy że piszczy, jest zima więc trochę mnie to zaskoczyło.
jak zacząłem się rozglądać za wawrsztatem to mnie oświeciło jaki to koszt !
Znalazłem w Łodzi firme która zajmuje się kompresorami , ale mam złe doświadczenia z warsztatami więc proszę o opinjie kto zna i kożystał z laser-Sinex
nie chcę się znów wpakować w koszty.

Marti - 24-01-2009, 22:16

Dlaczego nie popytasz o śmigany kompresor? Koszt niewielki jak i gwarancja ale jak kupisz z młodego auta to długo pośmiga. Czasami się tak ratowałem i wyszło mi to na dobre.
jacek0010 - 01-02-2009, 17:13

Marti,
dzięki za podpowiedz , ale już się raz przejechałem na "Smiganym", przedtem miałem passata i też chciałem zaoszczędzić , a straciłem 250 na sprężarkę i 150 za montaż!
wielkie dzięki.
pytałem o opinie bo na ich sklepie e-sklep-laser-sinex.pl mają trzy rodzaje tego samego kompresora w różnych cenach, chciałem kupć sprawdzony sprawny możana wyciągnąć za 300 pln, chyba zaryzykuje bo dają gwarancje.
napisze o efektach.

HouseM - 16-02-2009, 18:49

JA za remont generalny (teoretycznie) sprężarki zapłaciłem 300zł w Krakowie. Ponoć wymienili wszelkie uszczelnienia i łożyska. Dostałem rok gwarancji , nie wiem czy to dużo czy mało.