Kujawsko - Pomorskie - remont skrzyni
Anonymous - 25-01-2009, 20:51 Temat postu: remont skrzyni witam wszystkich, mam pytanie musze zrobić remont skrzyni biegów do carismy 1,9 td czy macie tu w bydgoszczy warsztat do którego jestescie pewni
Fragu - 26-01-2009, 13:19
hmm perfect service inowrocławska 35(?), 052 340 41 07, nie mam pojęcia czy się tam tego podejmną, ale dryndnij i się zapytaj. Pozdro.
Anonymous - 26-01-2009, 20:21
ok dzieki ale chyba bede wysyłał niedaleko krakowa
Anonymous - 01-02-2009, 14:34
Jak jeszcze nie wysłałeś a chcesz wysyłać tak daleko to może to coś ci pomoże http://www.projectxs.pl/
kolega tam pracuje
wilk88 - 08-11-2013, 11:14
Witam, temat dość stary i być może w przeciągu tych kilku lat coś się pozmieniało, więc ponawiam pytanie
Muszę zregenerować skrzynię w swoim galancie a podobno zwykły mechanik może wymienić wszystko na nowe ale źle spasować i zacznie działać jeszcze gorzej... dlatego potrzebny mi sprawdzony szpec od regeneracji manualnych skrzyń biegów. Możecie kogoś polecić w Bydgoszczy? Zastanawiam się nad Eurotimem bo to bardzo dobry warsztat ale nie wiem czy skrzynie też mają dobrze opanowane
z góry dzięki za pomoc!
Fragu - 08-11-2013, 11:32
wilk88, eurotim raczej sobie odpuść
Mogę dać Ci namiary na sprawdzonego fachowca, wiele lat pracował w ASO Nissana/Suzuki teraz ma swój warsztat, który prowadzi razem z synem w Kotomierzu.
Zadzwoń zapytaj - może pomogą -> 608 571 149
wilk88 - 08-11-2013, 12:04
Fragu wielkie dzięki, będę dzwonił.
A Eurotimu nie polecasz ogólnie czy tylko jeśli chodzi o skrzynie? Jeśli ogólnie to czemu?
Fragu - 08-11-2013, 12:09
wilk88, ogólnie po kilku przygodach z nimi moja opinia jest taka, że to zakład wymieniający - nie naprawiający
wilk88 - 08-11-2013, 12:36
Póki co wymieniałem u nich uszczelniacze...dobre jest to, że jak coś im pójdzie nie tak to na podstawie paragonu mogą poprawić za free (z czego skorzystałem).
Ogólnie z cieknącymi simmeringami walczyłem kilka lat, jak poprzednio dałem do jakiegoś mechanika to zrzucił rozrząd i wymienił prawie wszystkie... bo o jednym zapomniał i ciekło dalej. Jak chciałem żeby poprawił to chciał znowu za robociznę 200 zł. Za to w Eurotimie wymienili mi wszystko ale dalej kapało więc do nich wróciłem, zrzucili rozrząd i znaleźli w końcu przyczynę i to wszystko w ramach reklamacji także jestem z nich w miarę zadowolony ale raczej posłucham Twojej rady skoro polecasz gościa
Fragu - 08-11-2013, 12:43
wilk88, nie daje sobie obciąć ręki ani niczego innego, że to zrobi...ale pogadaj Ogólnie jedyna wada jaką dostrzegam - jest ciągle obłożony robotą
ivan1977 - 08-11-2013, 23:19
Kolego Fragu chyba miałeś zbyt mało do czynienia z eurotimem ja u nich robie wszystko od jakiś 4 lat wczesniej z HONDĄ i jakoś problemów nie ma mogę dodać że ekipa jest tam naprawde solidna jeżeli wie sie o co chodzi chłopaki podchodzą do klienta naprawde ze zrozumieniem a nie żeby go naciągnąć na kasę jeszcze mogę polecić pana z UL. Cmentarnej zapomnialem nazwiska ale jak ktoś chętny jutro podjadę i dam dokładne dane
Fragu - 09-11-2013, 18:43
ivan1977 być może - nie będę się sprzeczał, ale niedokręcone śruby w osłonie rozrządu po jego wymianie, niedociągnięty dekiel po reg luzu, nie wykrycie luzu w górnych mocowaniach mcperosnów, odkęcony kolektor wydechowy(?) czy chociażby taka drobnostka jak upalanie auta zniechęciły mnie Fakt, że było to kilka lat temu.
Na szczęście każdy może jechać gdzie chce
|
|
|