Space Star Techniczne - [MSS ALL] AUDIO - Dodatkowe głośniki gwizdki
Anonymous - 28-01-2009, 06:34 Temat postu: [MSS ALL] AUDIO - Dodatkowe głośniki gwizdki Witam
Czy ktoś z was instalował dodatkowe głośniki (tzw gwizdki syki itp.) czytałem ze fabrycznym głośnikom brakuje sopranu i tez po pewnym czasie mnie to drażniło.
Może jakieś wsakazówki przy prowadzeniu okablowania, albo jakas fotorelacja.
Chciałbym żeby wyglądało to estetycznie.
Pozdrawiam
cns80 - 28-01-2009, 08:45
xbiedron napisał/a: | czytałem ze fabrycznym głośnikom brakuje sopranu | Łatwiej i taniej będzie zmienić fabryczne głośniki
JCH - 28-01-2009, 09:17
xbiedron napisał/a: | Czy ktoś z was instalował dodatkowe głośniki | Ja miałem instalowane wysokotonowe ale fabryczne i montowane były w ASO tak więc nie pomogę.
rysiekxj - 28-01-2009, 11:11
Fabrycznym głośnikom brakuje nie tylko sopranu wogóle są bardzo słabe / papierowe philipsy 25 W - tzw charczki / . Nic to ci nie da jak zamontujesz do nich syczki.
O ile zamierzasz zakupić tweetery to proponuję Ci wymienić przednie głośniki na jakieś średniej klasy w przedziale cenowym 150/200 zl . W oryginale są to 130 mm ale z powodzeniem wejdą 165 -musisz tylko wykręcić platikową obudowę i założyć dystans , w swoim mam Heliksy DB62.1 oczywiście odsparowane a syczki zamontowałem w słupkach na wys. uszu. Zmieniłem także wszystkie przewody na 2,5 oraz wygłuszyłem drzwi matami ale to juz zabawa. Plastiki ze słupków łatwo wymontować gdyż są tylko na 3 spinkach-zatrzaskah. Temat obszerny w Car Audio.
Anonymous - 28-01-2009, 11:29
Pdrzuć linka to tematu w Car Audio. Szukałem ale może kiepsko mi poszło. Gdzie kupiłeś dystanse, czy rzeźbiłeś sam ??
rysiekxj - 28-01-2009, 11:49
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=29
dystatnse wyciełem sam z MDF - pozatym temat jest bardzo obszerny i szukaj na rożnych forach car audio
|
|
|