Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Przegląd przy 100.000 km...
Anonymous - 30-01-2009, 20:03 Temat postu: [II 2.0 DID] Przegląd przy 100.000 km... Co prawda mam na liczniku 3 razy mniej niż tytułowe 100.000 km ale...
...będąc dzisiaj w ASO z ciekawości zapytałem przy jakim przebiegu jest przegląd z wymianą rozrządu (niestety 2.0 TDi PD by VAG ma pasek, nie łańcuch).
No i na początek miła informacja - wymiana rozrządu dopiero przy 100.000 km
Niestety informacja druga - dotycząca ceny - zabiła całą "miłość" informacji pierwszej. Przegląd przy 100.000 km w jednym z warszawskich ASO kosztuje okrągłe... 5000 PLN
Hubeeert - 30-01-2009, 20:22
Pe.te napisał/a: | Przegląd przy 100.000 km w jednym z warszawskich ASO kosztuje okrągłe... 5000 PLN |
Przy 100000km juz nie masz gwarancji więc:
1. Nie musisz korzystać z usług ASO
2. Nie musisz w kazdym razie korzystac z usług "tego" ASO
3. Zgdnie z GVO? przeglądów mogą dokonywac inne warsztaty pod warunkiem zachowania procedur i jakości częsci oraz materiałów eksploatacyjnych - tu mam nadzieję, że nie pokręciłem.
Anonymous - 30-01-2009, 20:59
Chyba, że skorzystasz z opcji przedłużenia gwarancji, wtedy:
- przy 100.000 km masz gwarancję
- musisz korzystać z ASO
Hubeeert,
nie napisałem tej informacji aby się potyczkować, ale dlatego, że cena jak za przegląd (nawet biorąc pod uwagę wymianę rozrządu) jest moim zdaniem wyjątkowo wysoka...
Hubeeert - 30-01-2009, 21:16
Pe.te napisał/a: | Hubeeert,
nie napisałem tej informacji aby się potyczkować | Wiem - tak założyłem. Moja odpowiedź nie miała być przepychanką.
Dowiedz się (oczywiście nie teraz) o ceny za przegląd np u innych dilerów. Możesz też przecież pasek rozrządu z osprzętem wymienic u dilera VW, Skody lub Seata - może będzie taniej?
A cena moim zdaniem to czyste zdzierstwo.
Anonymous - 30-01-2009, 21:22
Hubeeert napisał/a: | Dowiedz się (oczywiście nie teraz) o ceny za przegląd np u innych dilerów. Możesz też przecież pasek rozrządu z osprzętem wymienic u dilera VW, Skody lub Seata - może będzie taniej? |
Tak,
naturalnie tak należałoby zrobić. Można też przywieźć swoje części...
W każdym razie myślałem poważnie o przedłużeniu gwarancji (w poprzednim aucie korzystałem z OPG i byłem autentycznie zadowolony) - ale teraz będę musiał sobie po prostu przeliczyć, czy to się opłaca...
karol_alasz - 01-02-2009, 10:15
A jaka jest gwarancja ,że warsztat-nawet ten autoryzowany-wymieni części na nowe???
karol_alasz - 01-02-2009, 17:10
DZIĘKI.
Hubeeert opcja DE to słuszna uwaga, która brałem pod rozwagę chociażby w kwestii RalliArt-a... Co do przeglądu to jak przyjdzie na to czas zobaczymy jak bedzie stac euro.Na pewno jest to jakaś alternatywa-i to nie w kwestii li tylko jakości ale kosztów.
MariuszSz - 11-02-2009, 15:01
Otlander II ma wymianę paska przy 120 000 km. (rok modelowy 2008) Przy tym przeglądzie widziałem dziwną rzecz jest opcja tańsza i opcjonalna ! rozszerzona o wymianę napinaczy i uszczelniaczy. Róznica w kosztach dwukrotna. zastanawia mnie tylko co oznacza, ze przegląd rozszerzony jest opcjonalny.
Student - 11-02-2009, 21:08
Sprawa jest o tyle dziwna że przy każdej wymianie rozrządu powinno się robić uszczelniacze bo koszt niewielki a straty mogą być naprawdę duże w przypadku awarii uszczelniacza no i po raz kolejny wtedy robi się pasek (dziwne ze w ogóle jest to w opcji bo powinno być jako standard).
Co do napinacza to się nie wypowiem jaką ma żywotność ale powinien wytrzymać 2 rozrządy ale jak będzie życie pokaże.
tomekrvf - 12-02-2009, 18:38
W 2.0DID należy przy rozrządzie koniecznie wymienić pompę wody.
|
|
|