Archiwum - Pomóżcie ocenic to autko (Carisma 1.6 '97)
marzik - 30-01-2009, 22:26 Temat postu: Pomóżcie ocenic to autko (Carisma 1.6 '97) Ponieważ to mój pierwszy post, chciałem się powitać!
Witam zatem wszystkich MitsuManiaków!
A teraz do rzeczy.
Moja Madzia wygląda kwitnąco i choć z bólem serca, mam zamiar ją zamienić.
Znalazłem ogłoszenie i bardzo proszę o ocenę "was" wyjadaczy tej marki
Przeglądałem co nieco forum i wiem że macie pewne podstawowe zasady, kryteria oceny - chociażby: "brak znaczka na błotniku" itd...
Mnie się autko osobiście podoba (choć przebieg się wydaje dość dziwnie mały )
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7355988
Z góry dziękuję za pomoc!
adaśko - 30-01-2009, 23:34
na pierwszy rzut oka autko wygląda na bezwypadkowe.Szkoda ze niema fotki silnika bo rzeczywiscie przebieg troche maly jest bo ja w swojej juz mam 221000km.Jesli silniczek pracuje wporzadku i po jezdzie probnej niewyskoczy jakiś zonk to polecam ta cari choc lepiej poszukaj sobie z mocniejszym silniczkiem bo 1,6 sa troche za slabe do cari.
Piwor - 30-01-2009, 23:50
Fakt, 1.8 też w SOHC jest jednak mocniejsze. 25KM to sporo (chyba, że to wersja 100KM).
wichura1 - 31-01-2009, 00:01
Nie są słabe, wystarczą, a jak za mało można szukać wersji z 98-99 roku, o mocy 74KW(100KM). Przy masie 1100kg -1200kg 90-100KM daje radę. Szkoda że nie ma klimy, rozbawiła mnie ta kierownica wielofunkcyjna. Normalnie kierujesz Carismą, po czym zdejmujesz kierownicę i montujesz do rowera? Albo wieszasz w domku myśliwskim zamiast poroża? Generalnie wygląda ładnie, ale lepiej się dokładnie przyjrzeć na żywo.
Matejko - 31-01-2009, 11:06
po kolei aczkolwiek wszystko oceniane ze zdjec:
-pierwszy raz widze 11 carisme z tak czystymi reflektorami,
-maska z przodu wydaje sie byc za wysoko wzgledem blotnika - powinno wystarczyc podregulowac na odbojach(tylko czemu sa za wysoko??),
-auto jest po polerce albo cale lakierowane bylo,
-przez 11 lat zadnego widocznego odprysku na masce i zderzaku
-tyl wyglada okej - ale raczej nie w tym miejscu powinny byc napisy Mitsubishi i Carisma,
-wnetrze wyglada okej - tyle ze jest taki przebieg w cari podczas, ktorego nie rozroznisz czy ma 130 czy 230 tys km, moj htb mial 155 sedan ma 218 i w obu wnetrze wyglada tak samo dobrze,
-nie widac zadnej naklejki na wnece drzwi kierowcy - do tego rozne szpary sa - ale to moze byc efekt z aparatu
-90% pewnosci ze nie ma poduszek
-auto do oplat
Jesli jestes zainteresowany zakupem carismy to odnosnik do mojej
apikus - 31-01-2009, 12:07
W opisie masz światła przeciwmgielne, których nie ma.
marzik napisał/a: | brak znaczka na błotniku |
to dla GDI, 1,6 nie miała znaczka.
marzik - 31-01-2009, 14:57
Dzięki wszystkim za dotychczasowe spostrzeżenia
wichura1 - co do kierownicy wielofunkcyjnej
Fak faktem że w sumie to i ona jest wielofunkcyjna: można kręcić w lewo, w prawo, naciskać klakson, pewnie ma jakąś regulację, o przełącznikach do wycieraczek, czy świateł będących tuż przy niej nie wspomne, dodać można jeszcze funkcje półki na pudełko z big Maciem. Myślęwięc że to wystarczająca ilość funkcji by nazwać ją właśnie "wielofunkcyjną"
adaśko - co do mocy to w moim przypadku potrzebuje auto które będe tankował gazem (bo dużo jeżdżę) a na forum wyczytałem że 1.6 przyjmuje gaz sekwencyjny bezproblemowo.
Matejko - niezłe oko trafne uwagi, Twoja Cari bardzo ładna (ale na tych alu ) będę myślał, tuning ładnie zrobiony tylko troche nie dla mnie (taki mam dziwny charakter) reszta pasuje bo i gaz jest z nie dużym przebiegiem więc odpadła by jedna inwestycja. Do tego pozycja na forum teoretycznie wyklucza chęć puszczenia bubla Gdyby jeszcze Kalisz był bliżej...ale będę myślał
Matejko - 31-01-2009, 15:05
marzik napisał/a: | Matejko - niezłe oko trafne uwagi, Twoja Cari bardzo ładna (ale na tych alu ) będę myślał, tuning ładnie zrobiony tylko troche nie dla mnie (taki mam dziwny charakter) reszta pasuje bo i gaz jest z nie dużym przebiegiem więc odpadła by jedna inwestycja. Do tego pozycja na forum teoretycznie wyklucza chęć puszczenia bubla Gdyby jeszcze Kalisz był bliżej...ale będę myślał |
dzieki, dzieki,
ze skawiny - 300km chyba warto - ale to juz sam musisz przemyslec, po htb kupiec przyjechal z gdanska 350km, a dzis byl gosc z zamoscia - ale uparl sie na kola, a ja uparlem sie na dana kwote z kolami, no i ma jeszcze pomyslec
adaśko - 02-02-2009, 17:27
marzik ja w swojej cari też mam gaz i silniczek 1,8 SOHC i sadze że niespali on więcej niż 1,6 a jazda jest wogóle inna.Ale to Ty decydujesz co kupujesz:)
Robson86 - 02-02-2009, 21:31
bienias napisał/a: | za te same pieniadze masz u mnie GDI 2000 Rok w nowej budzie o wiele ladniejszą oczywiscie cena z oplatami:) oddam za 11.500 |
co z nia jest nie tak ze tak tanio sprzedajesz
Pozdroo
wichura1 - 02-02-2009, 23:46
bienias, Wątpię żeby była ładniejsza od Carismy Matejki (pierwsza z lewej):
Robson86 - 03-02-2009, 16:34
Trzeba przyznac ze Cari Mateusza (ta czerwona) jest wyjatkowa z zrobobiona ze smakiem Poza tym autko pewne od klubowicza
Pozdroo
SHARK1979 - 03-02-2009, 22:45
Naprawdę fajna Cari
|
|
|