To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - subaru SVX

Anonymous - 20-06-2006, 02:10
Temat postu: subaru SVX
witam,
jakieś 4 godziny temu dostałem propozycję zamiany mojego gala na takie subaru jak w temacie... auto ma padniętą skrzynię + do polakierowania przedni zderzak. silnik chodzi ok, ale samochód stoi już 1,5 roku nie ruszony. interesuje mnie to o tyle że wygląda to dość fajnie,a facet jeszcze dopłaca (3 tysie ale zawsze coś). pytanie o wartość odsprzedażową tego auta... i w ogóle, jak to się serwisuje, z czego jest tam silnik...
aha, auto jest z 94 roku, bezwypadkowe, ma 125 kkm przebiegu. napęd awd.

Krzyzak - 20-06-2006, 09:36

wal na forum subaru
swoją drogą, to zabiłeś burusa - awd ma mitsu, subaru to chyba jakiś inny typ napędu na 4 łapki

Anonymous - 20-06-2006, 11:14

nie, tak się pytam tylko czysto teoretycznie, w sumie liczylem na odpowiedź jackiego. jakbym to brał to chyba tylko na części bo w sumie na całym świecie tych aut jeździ 25 tysięcy, z czego z 23 w usa... a nie sądze żeby nowy automat do tego auta był tanią sprawą.
Hubeeert - 20-06-2006, 11:35

Ale jak znam życie to występował więcej niż w jednym modelu firmy Subaru.
Hubeeert - 20-06-2006, 13:12

http://forum.subaru.pl/ szukaj -> wpisz SVX wyjdzie Ci z 7 stron z czego duża część o skrzyniach biegów. Naprawa około 5000.
Jackie - 20-06-2006, 17:26

Krzyzak napisał/a:
swoją drogą, to zabiłeś burusa - awd ma mitsu, subaru to chyba jakiś inny typ napędu na 4 łapki

I owszem - S-AWD, Symmetrical All Wheel Drive :mrgreen: Zasada działania ta sama, różna długość półosi (w subru są tej samej długości) dzięki czemu masz po 25% momentu na koło.
Pozdrawiam

Karwoś - 20-06-2006, 22:33

Skrzynia automatyczna to zawsze wydatek minimum 1000$ w USA - nawet do 2500$.
Tam jak kradną starszy typ samochodu to zawsze albo żeby się przejechać albo żeby wyciągnąć skrzynię - która jest warta więcej niż reszta samochodu :) . Wydatek bardzo niemały jeśli chodzi o wymianę.

Anonymous - 21-06-2006, 15:28

no na razie to muszę mojego gala odpalić... bo jak go nie odpalę to nici z zamiany. potem będe się przejmował resztą