To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - przegląd przed kupnem

millus - 07-02-2009, 10:26
Temat postu: przegląd przed kupnem
Witam
Mam upatrzoną Carisme (to będzie mój pierwszy samochód i nie mam doświadczenia w temacie). Auto jest w komisie, sprowadzone i przed rejestracją.
Model 1,6 benzyna, Hatchback, klimatronik, komputer, rocznik 98'
Proszę o podpowiedź jak je najlepiej sprawdzić przed kupnem. Chodzi mi o przegląd, czy powinna być podpięta do komputera? Na co zwrócić szczególną uwagę. Auto oglądałem, odpaliło bez problemu. Jazdy jeszcze nie miałem, chcę to połączyć od razu z przeglądem
Z góry dziękuje za cenne uwagi.

pozdrawiam
Milus

Morfi - 07-02-2009, 10:37

Jak znalazłeś Auto w necie to podaj linka to je zobaczymy.
Ogólnie w autach w komisach zawsze się cos znajdzie :)
Ja zawsze bede mówił, że lepiej od prywatnego.
Ile ta Carisma ma przebiegu ????
Zapewne ponizej 160 tys....

millus - 07-02-2009, 17:14

Podaję linka.
http://www.auto.pl/gielda/offer.php?kod=1MZHA

przebieg 180 tyś.

Robson86 - 07-02-2009, 17:22

atrapka chlodnicy z prawej strony troszke krzywo przylega do reflektora, zerwane z tylu oznaczenie "Mitsubishi", umyty silnik :?
Pozdroo

millus - 07-02-2009, 17:47

OK, czyli miała przygodę? Masz jakieś sugestie?
Anonymous - 07-02-2009, 18:28

Żeby tylko Ci do głowy nie przyszło jechac do servisu zwanym dumnie "ASO" w Katowicach na ul. Paderewskiego. Szczerze odradzam, byłem tam kilka dni temu i "totalna" porazka. Będzisz uboższy o około 260 zł i niewiele więcej będzisz wiedział.
Pozdr.

millus - 07-02-2009, 18:40

Dzięki za ostrzeżenie.

pozdrawiam

Robson86 - 07-02-2009, 18:54

millus napisał/a:
OK, czyli miała przygodę? Masz jakieś sugestie?

niekoniecznie, mozliwe ze zdjecie zle pokazuje, mozliwe ze miala wymieniany tylko reflektor (bo np parowal) i zle spasowali a mozliwe ze miala stluczke... Rzucam temat do przyjrzenia sie :)
millus napisał/a:
Chodzi mi o przegląd, czy powinna być podpięta do komputera

Obejrz i sprawdz czy dziala, czy nie ma duzych wyciekow, czy nic nie strzela nie piszczy, popatrz po szczelinach roznych
Pozdroo

millus - 07-02-2009, 19:09

Dzięki za podpowiedź. Czy w serwisie (nie ASO) będą w stanie określić czy samochód miał poważniejszą stłuczkę?
Anonymous - 07-02-2009, 19:18

millus napisał/a:
Dzięki za podpowiedź. Czy w serwisie (nie ASO) będą w stanie określić czy samochód miał poważniejszą stłuczkę?

Podjedź na stację kontroli pojazdów i zapytaj ile kosztuje kompleksowe sprawdzenie pojazdu. Myślę, że między 50-100 zł. Tam gość Ci sprawdzi hamulce, amortyzatory, luzy zawieszenia i podpowie czy nie było jakieś większego dzwonka. jak będziesz pod autem to wszystko zobaczysz. Stan podłużnic, podłogę bagaznika, wycieki oleju z silnika i ze skrzyni. Ci ludzie mają doświadczenie i wiedzę.
Pozdr.

kecaj62 - 07-02-2009, 19:28

A gdzie ma te halogeny przeciwmgielne które są w opisie .
Przebieg mał realny

Robson86 - 07-02-2009, 19:31

millus napisał/a:
Czy w serwisie (nie ASO) będą w stanie określić czy samochód miał poważniejszą stłuczkę?

ewentualnie podjedz z jakims znajomym mechanikiem lub blacharzem jesli masz :)
Pozdroo

millus - 07-02-2009, 20:10

Postaram się znaleźć jakiegoś mechanika. Faktycznie opis trochę mija się z prawdą (reflektory). Co do przebiegu to nie wiem czy uda mi się dojść prawdy. Z tego co słyszę
to podrabianie wpisów w książce to niezbyt duży problem, szczególnie w importowanych.
Dziękuję za wasze uwagi, pomogą mi lepiej zweryfikować tą ofertę. Jeżeli ktoś będzie miał jeszcze jakieś uwagi to chętnie przeczytam.

Pozdrawiam serdecznie i dzięki

Milus

Anonymous - 07-02-2009, 20:34

Przebieg to chyba 180 tys. a nie 108 ?
Morfi - 07-02-2009, 21:00

jak nie wiecej zobacz wytarcie siedzen przod i tył.
Ogólnie nie polecam auta