Off Topic - WAKACJE 2009
Nikka - 15-02-2009, 12:40 Temat postu: WAKACJE 2009 Jak w temacie czyli:
Dokąd na najbliższy urlop???
Jakie miejsca odwiedzacie?
Do jakich wracacie?
Co polecacie?
itp., itd.
Krzyzak - 15-02-2009, 13:10
Tatry i okolice
Nikka - 15-02-2009, 13:53
Ja wiem że główny punkt tegorocznych wakacji to zlot MM Ale napewno coś poza tym planujecie ... no chwalcie sie...
Więc może zacznę...
W planach była Kuba lub Meksyk ale niestety z braku funduszy musimy wybrać cosik tańszego iiiiiiiii...
nieśmiało się przymierzamy (Ja, Małżon i Junior) po raz trzeci uderzyć do Chorwacji> Byliśmy już:
rok 2004 wyspa PAG (mieszkaliśmy w Novalii) i okolicach + Park Krka i Plitvice (jeszcze bez dziecia)
rok 2008 Istria - Pula i okolice (z dwu letnim synem)
a teraz???
Cały czas się zastanawiamy (termin coś koło końca czerwca) Może ktoś chętny na wspólną wyprawę ? (oczywiście miśkami)
Arnold - 15-02-2009, 13:55
Tylko moje ukochane M A Z U R Y !!!
siwek - 15-02-2009, 21:46
My (tzn ja i Patrycja) wyruszamy nad morze na ok tydzień a pozniej (prawdopodobnie prosto znad morza) na zlot MM, troche drogi będzie ale pewnie nie będziemy sami jechali
pawliku - 15-02-2009, 23:08
a ja jak co roku do Przemyśla
chudyone - 16-02-2009, 00:35
Nikka napisał/a: | Może ktoś chętny na wspólną wyprawę ? (oczywiście miśkami) |
mozie mi sei udaw tym roku wyskoczyc znowu na chorwacje, jak narazie to na koniec marca wypad na deche do wloch:)
cns80 - 16-02-2009, 07:56
Arnold napisał/a: | Tylko moje ukochane M A Z U R Y !!! | Popieram Ale dołożę jeszcze okolice Rzymu. Rewelka
stanik - 16-02-2009, 09:23
Witam
Ja tak jak Nikka planowałem w tym roku (okolice września) coś egzotycznego: Kuba albo Dominikana, może Indie... Ale jak na razie waluty szaleją więc i koszty takiego wyjazdu diametralnie się zmieniają.
W końcu, ponieważ wyskoczyły inne wydatki w juz określonym czasie (plany matrymonialne ) to postanowiliśmy ze znajomymi, że pierwsze dwa tygodnie września jedziemy do Chorwacji (3 z 4 osób jeszcze tam nie były). Plan jest taki, że najpierw na tydzień jedziemy w okolice Dubrovnika a po tygodniu przemieścimy sie gdzieś w górę, aby powrót zrobić w jeden dzień. Na pewno chcę zaliczyć rafting w okolicach Omnisu o ile dobrze pamiętam nazwę. To jest na razie jedyny ustalony punkt wycieczki
Innym pomysłem było wynajęcie "domku holenderskiego na jednym lub dwóch kempingach, np przez www.eurocamp.pl i odwiedzenie autkiem Hiszpanii. Ale niestety wiekszosc wyjazdowiczow niedawno byla w hiszpanii wiec pomysl padl (niestety, bo ja mialem sporą ochotę na tamten kierunek),
A co mogę polecić. Na pewno tym co chcą jechać do Turcji do Alanii, mogę polecić hotel Kleopatra Dreams Beach 4* (jest nadal w ofercie triady, może gdzieś jeszcze?). Super klimat jak dla mnie, dużo wilgoci i żar lejący się z nieba
Pozdrawiam
Anonymous - 16-02-2009, 11:07
stanik napisał/a: | ..... albo Dominikana |
bylem w pazdzierniku - rewelacja
a w tym roku planuje rowniez chorwacje (tylko nie wiem gdzie jechac bo nigdy w tych okolicach nie bylem, po przestudiowaniu troche neta wybor padl na riwiere makarska) ale wszystko jest uzaleznione ile kasy wydam no nowe auto i jak duzo mi zostanie
i tradycyjnie kazdy weekend u siebie nad jeziorkiem.
Nikka - 16-02-2009, 14:22
No proszę, jeszcze "wypalimy" jakiś zlot na obcej ziemi heheheh bo jak widzę amatorów Cro troche już jest
pamar - 16-02-2009, 14:36
A ja polecam NASZE FANTASTYCZNE GÓRY STOŁOWE Radków, Zieleniec, Międzylesie
(czeska strona, też jest super)
Jest gdzie pochodzić, pojeździć rowerem, raj dla grzybiarzy, a i widoki bardzo przyjemne. Najlepsze czeskie piwko a o śliwowicy to nic nie powiem ....bo, nie pamiętam
POZDRAWIAM DKL!!!
Marcin-Krak - 16-02-2009, 14:49
pamar11 napisał/a: | A ja polecam NASZE FANTASTYCZNE GÓRY STOŁOWE |
Ja też. Byłem ubiegłego lata Świetne miejsce dla lubiących aktywnie spędzać wakacje
pamar11 napisał/a: | Zieleniec | stanowił bazę wypadową - jednak bez samochodu może być ciężko gdziekolwiek się wydostać A i jeszcze taka ciekawostka - w tej wiosce nie ma sklepu Najbliższy to dłuuugi blisko 7 km spacer w jedną stronę.
Ale żeby pozostać w temacie w tym roku może Morze - rzecz jasna nasze
Nikka - 16-02-2009, 19:33
W pogodę trafić nad Bałtykiem to naprawdę ciężka sprawa. Ja mam blisko powiedzmy (jakieś sto parę km) i mykamy czasem na weekend a i tak często marzniemy czy coś więc nie mam już natchnienia... Złapać tam słonko i pogodne by głowy nie urwało to już nie pamiętam kiedy ostatnio... a może po prostu szczęścia nie mam. Dlatego morze w Chorwacji - mega ciepła zupka czyli super słony Adriatyk a z drugiej strony góry !!!! ulala ! A jak ktoś chce mazury to i jeziora się znajdą także piękne turkusowe !
stanik - 16-02-2009, 20:53
ja nasze rodzime zakątki bardzo lubię ale na weekendy. Od jakiegoś już czasu (jak kilka razy pod rząd nie trafiłem w pogodę) podjąłem decyzje że na weekendy jeździmy do nas, ale raz w roku muszę pojechać gdzieś, gdzie może i wydam ciut więcej, ale wiem, że bite dwa tygodnie mam żar lejący się z niba.
Niestety nad nasze morze ostatniego roku nie dość, że z Wawy jechałem około 7h (do Władysławowa) to jeszcze na 5 dni pobytu, tylko przez 1,5 dnia miałem "jakąś" pogodę. Po tych doświadczeniach i trudach podróży, to chyba nad nasz Bałtyk to zawitam dopiero jak autostradę wybudują. Na mazury mam znacznie lepszy dojazd a i jakieś górki lubię w okresie wiosennym. Obecnie planuję, że jak się trafi kilka dni wolnego to wyskoczę do Szczawnicy oblecvieć okolice. Jakiś czas temu byłem w okolicach Lądka Zdrój i było super. Zero jakiś tłumów. Jak szedłem górkami to przez godzine nie spotykało się nikogo.... rewelacja.
Pozdrawiam
|
|
|