To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Proton Techniczne - zderzaczki

bastek69 - 18-02-2009, 17:07
Temat postu: zderzaczki
Witam,
poszukuje zderzaków od Satrii do mojego Protona Persony. Chciałbym go choć troszke upodobnić do tego mofelu bo jest on jak dla mnie fantastyczny :)
Jednakże szukam i szukam i znaleźć nie moge. Odnosze wrażenie, że są to niemalże białe kruki wśród części ;p
Gdyby miał ktoś może jakieś namiary na szrocik w małopolskim gdzie znajde Satrię lub kogoś kto takie zderzaki sprzedaje, lub gdzie wogóle je można znaleźć to bardzo prosze o pomoc.
z góry dziękuje ;)

mirc23 - 18-02-2009, 20:26

W polsce jeszce nie widziałem na sprzedaż, a poza tym zderzaki są troszkę szersze i aby fajnie wyglądało musiałbyś kupić odrazu nakłądki do poszeżenia nadkoli wtedy to jakiś wygląd będzie miało. Jeżeli jesteś zdesperowany to najprędzej dostaniesz gdzieś w UK.
bastek69 - 18-02-2009, 21:25

raz właśnie widziałem na allegro tylny to nie kupiłem bo jeszcze nie miałem takiej weny :( . . .
zdesperowany nie jestem aż tak bardzo bo przecież za samą przesyłke zapłaciłbym majątek.... ale te zderzaczki sa idealne do tego auta i baaardzo chętnie zobaczył bym je w swoim Protonie ;)

mirc23 - 19-02-2009, 14:42

Znalazłem coś takiego nie wiem jak z transportem ale jak ktoś zainteresowany to podaję linka
http://cgi.ebay.co.uk/Pro...%3A1|240%3A1318

tojota18 - 07-04-2009, 15:38

no fajny zderzaczek tylko ciekawe jak z przesyłką i możliwością dogadanie się;) wpadłem na pomysł że zderzaki pasują od lancera do protona ale do lancera też nie ma i kółko tu się zamyka z przybajerowaniem Protona :(
mirc23 - 07-04-2009, 18:54

Od Lancera nie pasują inaczej wycięte przy lampie i kierunkowskazie, prędzej z colta ale tu problem przy kierunkach. Jedyne wyjście to dać dobremu spawaczowi plastików do przerobienia. :)
tojota18 - 10-04-2009, 08:54

od lancera evo III to tylko przy lampach od środka jest problem ale fakt masz racje od colta czy od lancera to i tak trzeba by było kombinować:( lecz do colta są bardziej dostępne:) a ciekaw jestem ile by kosztowała przeróbka zderzaków od colta do protona :) może ktoś wie ile taka przyjemność kosztuje?;)
mkm - 10-04-2009, 23:58

tojota18, wszystko zalezy ile chcesz w tym zderzaku "przerabiac"."Spawanie&prostowanie" zderzaka po stluczce to wydatek rzedu 70-100zl.
tojota18 - 15-04-2009, 22:23

znalazłem lepsze rozwiązanie :) znalazłem firme co zrobi mi dokładki i progi i wszystko mam nadzieje że będzie wyglądało profesjonalniej;) i taniej a nie ma jak to seryjne zderzaki z plastiku :) ale dzia za odpowiedź ;)
Anonymous - 21-04-2009, 16:53

Daj znać jaki koszt no i oczywiście jakieś zdjęcia :D
tojota18 - 02-05-2009, 17:34

no za dokładkę 150 zł a fotek nie mam ponieważ muszę tam jechać a na razie nie mam czasu więc jak ogarnę ten temat to wszystko napisze dokładnie jak to będzie wyglądać i konkretnie za ile :) a jeżeli ktoś będzie jeszcze chciał to można się umówić i jak będzie więcej sztuk to zapewne taniej :P
Do Ryba84: widzę że z Łodzi jesteś a tam są ze 3 firmy z takimi bajerami to znajdź te firmy i sie popytaj, możliwe że masz pod nosem a nie wiesz o tym :P miałbyś niespodziankę:P

Anonymous - 08-05-2009, 13:05

Jest zastec ale ceny zabijają :D Jakby kto chciał to zrobią konkretny tuning sinika. Może i coś jeszcze się znajdzie. Muszę poszukać, ale najpierw zderzak podnieść bo trafiłem nim w krawężnik i się opuścił :oops: . Pzdr
n4p - 09-05-2009, 14:53

Jak juz zrobicie te swoje zderzaczki dajcie foty i koszty takiej robocizny bo tez w moim 420 chcialbym troche z body porobic.
tojota18 - 12-05-2009, 16:45

No dzwoniłem do tej firmy i cena wacha sie od 60 zł do 150 zł bo może da się coś dopasować po małych przeróbkach więc jak ogarne ten temacik to odrazu dam znać razem z fotkami ;) bo ta firma jest około 80 km odemnie a zwłaszcza że mój protonik nie jest zabardzo ekonomiczny więc czekam na napływ pieniązków i zaczynam działania :)