Carisma - Ogólne - Smierdzi
Anonymous - 20-02-2009, 17:47 Temat postu: Smierdzi Witam.
Od tygodnia zaobserwowalem ze po postoju nocnym jak i powrocie z pracy i postaju auta po 8 godzinach smierdzi w srodku smrod jest tak intensywny ze szkoda gadac,czytalem jakis czas temu na forum ze przyczyna moze byc klimatyzacja fakt faktem nie mialem robionego przegladu i czyszczenia klimy.
Moje pytanie jest takie jak mozna samemu ja wyczyscic jakich srodkow uzywac, i jak sie do tego zabrac
Czekam na rady i wielkie dzieki za zainteresowanie
SHARK1979 - 20-02-2009, 18:19
Buty po treningu wyjmuje się z auta wiesz co są środki w marketach i na stacjach jak coś-do czyszczenia klimy, u mnie w City gość co naprawia AGD czyści klimy i kasa za to nie jest wielka, więc popytaj, pozdro
ZEROSUPER - 20-02-2009, 18:26
Możesz kupic środek do odgrzybiania klimy, tani, łatwy w aplikacji tylko nie zawsze rozwiąże problem.
Lepiej znaleźć serwis klimy, oni ja przeczyszczą, odgrzybia i nabiją
Ale sprawdź też, czy np pod dywanikami nie stoi Ci woda. Mamy uroczą zimę, na buciorach nanosi sie zawsze sporo śniegu, a ten potem lubi sie rozpuścić, zbunkrować pod dywanikiem i gnic
siwek - 20-02-2009, 18:38
spróbuj środek do odgrzybiania klimy jak również sprawdz czy w kratkach od nawiewu nie ma czegoś gnijącego
SHARK1979 - 20-02-2009, 18:59
ZEROSUPER napisał/a: | Możesz kupic środek do odgrzybiania klimy |
siwek napisał/a: | spróbuj środek do odgrzybiania klimy |
Nie uważacie że piszecie mu o tym samym
Krzyzak - 20-02-2009, 19:54
tak mysle o tym odgrzybianiu, ale zawsze myslalem, ze roztocza na zime gina
podejrzewalbym wiec, ze gdzies zbiera sie woda i jak stechnie lub zmiesza sie z pozostalosciami na wycieraczkach, to w efekcie smierdzi
a wode w zimie latwo na butach wniesc
Piwor - 20-02-2009, 20:53
Ewentualnie przeciek wody do bagażnika, pod koło zapasowe. Przeciek z tego co pamiętam jest pod światłami. Sam muszę to załatać, bo zbiera się tam woda i paruje mi tylna szyba w kółko.
Śmierdzi z kratek nawiewu, czy ogólnie z samochodu jako kabiny?
Anonymous - 21-02-2009, 00:54
przepraszam za wulgaryzm ale:
śmierdzi pleśnią - klima
śmierdzi dziadem - woda pod dywanikiem
Anonymous - 21-02-2009, 06:02
Kratki jak wachalem niesmierdza,smierdzi ogolnie w calym samochodzie wody pod dywanikami nie mam sprawdzalem jest sucho,Sprawdze jutro tzn dzis bagaznik pod kolem zapasowym czy jest woda i napisze.
josie - 21-02-2009, 13:49
Sprawdź pod foltelami czy jakiś "zakup" nie wypadł z siatki.
Często też trudno usunąć zapach ja wyleje się jakiś nabiał i wsiąknie w wykładzinę/tapicerkę
pamar - 21-02-2009, 15:09
GRYZOŃ CI SIĘ WPAKOWAŁ!!!
I .... wykitował, ale niestety nie mam pojęcia co z tym zrobić
(ja sprzedałem audi sto lat temu)
loki7777 - 21-02-2009, 15:14
Smrud po myszy jest okropny, ale czemy tylko smierdzi po jezdzie?
pamar - 21-02-2009, 15:30
ukrafal napisał/a: | Od tygodnia zaobserwowalem ze po postoju nocnym jak i powrocie z pracy i postaju auta po 8 godzinach smierdzi w srodku |
To grrrrryzoń!!!
loki7777 napisał/a: | smierdzi po jezdzie? |
To kliiiima!!!
Anonymous - 21-02-2009, 19:53
Smierdzi po postoju auta nie zaleznie jak dlugo,sprawdzalem bagaznik faktycznie jedzie tak z pod kola zapasowego ale wody nigdzie nie zaobserwowalem.
Autko przejzalem cale nic nigdzie nie ma ani myszy czy zadnego zakupu.
Krzyzak - 21-02-2009, 21:02
a moze poprzedni wlasciciel mial psa? - taki smrod jest nieusuwalny i tylko inny psiarz moze potem kupic auto
moze uda sie na chwile wyeliminowac zacap przez pranie tapicerki i wywieszenie setki choinek zapachowych, ale to wroci
moj kolega kupil "po wilczurze" - smrod nieusuwalny przez 4 lata... - do sprzedazy auta
|
|
|