To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Smierdzi

Anonymous - 20-02-2009, 17:47
Temat postu: Smierdzi
Witam.
Od tygodnia zaobserwowalem ze po postoju nocnym jak i powrocie z pracy i postaju auta po 8 godzinach smierdzi w srodku smrod jest tak intensywny ze szkoda gadac,czytalem jakis czas temu na forum ze przyczyna moze byc klimatyzacja fakt faktem nie mialem robionego przegladu i czyszczenia klimy.
Moje pytanie jest takie jak mozna samemu ja wyczyscic jakich srodkow uzywac, i jak sie do tego zabrac
Czekam na rady i wielkie dzieki za zainteresowanie

SHARK1979 - 20-02-2009, 18:19

Buty po treningu wyjmuje się z auta :mrgreen: wiesz co są środki w marketach i na stacjach jak coś-do czyszczenia klimy, u mnie w City gość co naprawia AGD czyści klimy i kasa za to nie jest wielka, więc popytaj, pozdro
ZEROSUPER - 20-02-2009, 18:26

Możesz kupic środek do odgrzybiania klimy, tani, łatwy w aplikacji tylko nie zawsze rozwiąże problem.
Lepiej znaleźć serwis klimy, oni ja przeczyszczą, odgrzybia i nabiją :)
Ale sprawdź też, czy np pod dywanikami nie stoi Ci woda. Mamy uroczą zimę, na buciorach nanosi sie zawsze sporo śniegu, a ten potem lubi sie rozpuścić, zbunkrować pod dywanikiem i gnic :)

siwek - 20-02-2009, 18:38

spróbuj środek do odgrzybiania klimy jak również sprawdz czy w kratkach od nawiewu nie ma czegoś gnijącego
SHARK1979 - 20-02-2009, 18:59

ZEROSUPER napisał/a:
Możesz kupic środek do odgrzybiania klimy
siwek napisał/a:
spróbuj środek do odgrzybiania klimy

Nie uważacie że piszecie mu o tym samym :?:

Krzyzak - 20-02-2009, 19:54

tak mysle o tym odgrzybianiu, ale zawsze myslalem, ze roztocza na zime gina
podejrzewalbym wiec, ze gdzies zbiera sie woda i jak stechnie lub zmiesza sie z pozostalosciami na wycieraczkach, to w efekcie smierdzi

a wode w zimie latwo na butach wniesc :)

Piwor - 20-02-2009, 20:53

Ewentualnie przeciek wody do bagażnika, pod koło zapasowe. Przeciek z tego co pamiętam jest pod światłami. Sam muszę to załatać, bo zbiera się tam woda i paruje mi tylna szyba w kółko. :|

Śmierdzi z kratek nawiewu, czy ogólnie z samochodu jako kabiny?

Anonymous - 21-02-2009, 00:54

przepraszam za wulgaryzm ale:
śmierdzi pleśnią - klima
śmierdzi dziadem - woda pod dywanikiem

Anonymous - 21-02-2009, 06:02

Kratki jak wachalem niesmierdza,smierdzi ogolnie w calym samochodzie wody pod dywanikami nie mam sprawdzalem jest sucho,Sprawdze jutro tzn dzis bagaznik pod kolem zapasowym czy jest woda i napisze.
josie - 21-02-2009, 13:49

Sprawdź pod foltelami czy jakiś "zakup" nie wypadł z siatki.
Często też trudno usunąć zapach ja wyleje się jakiś nabiał i wsiąknie w wykładzinę/tapicerkę

pamar - 21-02-2009, 15:09

GRYZOŃ CI SIĘ WPAKOWAŁ!!!
I .... wykitował, ale niestety nie mam pojęcia co z tym zrobić :?
(ja sprzedałem audi :mrgreen: sto lat temu)

loki7777 - 21-02-2009, 15:14

Smrud po myszy jest okropny, ale czemy tylko smierdzi po jezdzie?
pamar - 21-02-2009, 15:30

ukrafal napisał/a:
Od tygodnia zaobserwowalem ze po postoju nocnym jak i powrocie z pracy i postaju auta po 8 godzinach smierdzi w srodku

To grrrrryzoń!!!
loki7777 napisał/a:
smierdzi po jezdzie?

To kliiiima!!!

Anonymous - 21-02-2009, 19:53

Smierdzi po postoju auta nie zaleznie jak dlugo,sprawdzalem bagaznik faktycznie jedzie tak z pod kola zapasowego ale wody nigdzie nie zaobserwowalem.
Autko przejzalem cale nic nigdzie nie ma ani myszy czy zadnego zakupu.

Krzyzak - 21-02-2009, 21:02

a moze poprzedni wlasciciel mial psa? - taki smrod jest nieusuwalny i tylko inny psiarz moze potem kupic auto

moze uda sie na chwile wyeliminowac zacap przez pranie tapicerki i wywieszenie setki ;) choinek zapachowych, ale to wroci

moj kolega kupil "po wilczurze" - smrod nieusuwalny przez 4 lata... - do sprzedazy auta