To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Kluczyki

Piwor - 22-02-2009, 23:23
Temat postu: Kluczyki
Mam problem z kluczykami. Niestety z jednego kluczyka od starości rozpadła się guma i mam tylko plastik z immo i grot. Drugi kluczyk nie długo kondycją dorówna pierwszemu. Tutaj moje pytanie, czy istnieje możliwość i firma, która jest w stanie zalać mi te groty wraz z immo gumą, ewentualnie czy da się kupić pilot z miejscem na grot i immo.
Berni - 22-02-2009, 23:44

Witaj -pytanie jest takie czy masz klucz z pilotem w kluczu -czy pilot wisi osobno????- ważne o tyle że jak z pilotem masz klucz to po numerze VIN dostaniesz go w serwisie -poewnie za nie małe pieniądze- napisz który to rok samochodu- mam dostęp do surowych kluczy które mają miejsce na imo- ale nie mają pilota.
Napisz do mnie na PW i wskazane byłoby żebyś przysłał mi zdjęcie tego grota- nie martw się nie chodzi o ząbki które otwierają zamek tylko u wzdłużne frezowania które wprowadzają klucz do zamka, i jak już tyle napisałem to jeszcze jedno imo u Ciebie to szklana bańka- czy coś co przypomina szary magnes???

Piwor - 22-02-2009, 23:57

Chodzi o sam klucz, pilocik mam oddzielnie. Immo przypomina prostokącik, który siedzi w większej plastikowej osłonie razem z kluczem. Wszystko to było w gumie. Dorobienie 2 kluczy w ASO to koszt z rzędu 750 - 800pln. Największy problem, to immo.

Klucz mam taki jak tu: http://www.immobilizer.pl/download/kluczeoryg.pdf strona 4.

Berni - 23-02-2009, 00:17

Rozumie że chodzi o akk30- frezowany odgórnie - i Twoja Cari jest z 2000r :?: -sprawdzę rano w pracy i Ci odpiszę jak to u nas wygląda
Piwor - 23-02-2009, 02:53

Z 96, ale klucz jest właśnie taki. :) Ile taka impreza może kosztować? :P
Berni - 23-02-2009, 10:59

To że to 96, to bardzo dobra wiadomość -powinien się dać zakodowac w każdym pukcie dorabiania kluczy- u nas taki klucz dorobiony i zakodowany to koszt około 145.zł-natomiast
szkoda przepłacać jak masz kości to podejdz do jakiegoś hipermarketu-w każdym jest dorabianie kluczy- - niech Ci sprzedadzą -dorobia do twojego grota nowy klucz z miejscem na imo-to wsadzisz kostkę i będzie grało.
Jeżeli nie będa chcieli-może się tak zdarzyc to napisz wyśle ci surowy z miejscem na imo-tylko podkreślam - nie jest to klucz oryginalny tylko zamiennik- ale będzie chodził :biggrin:

jacek11 - 23-02-2009, 17:33

Podłącze się do tematu,z jednym pytankiem.
Jak można rozpoznać czy kluczyk ma immo,czy go nie posiada.

Posiadam tylko jeden kluczyk,i chciałem dorobić drugi,
i nie dać się wyrolować.
:roll:

Adaho_krak - 23-02-2009, 19:23

jacek11 napisał/a:
Posiadam tylko jeden kluczyk,i chciałem dorobić drugi,
i nie dać się wyrolować.

Jeśli auto jest wyprodukowane przed 1995 rokiem, to nie ma immo w autach osobowych produkowanych w roku 1995 i w latach późniejszych jest immo w 99% przypadków.

jaca71 - 23-02-2009, 19:39

Piwor napisał/a:
Z 96, ale klucz jest właśnie taki. :) Ile taka impreza może kosztować? :P

Nie wiem czy jeszcze aktualne czy nie ale co mi tam.
W civcu miałem problem z kluczem a właściwie jego brakiem.
W ASO za klucz cięty w fabryce dorabiany po numerze na dołączonej plakietce zaśpiewali ponad 500zł. Ale miły pan w serwisie podpowiedział że może sprzedać surówkę z imo za ~80zł (nie pamiętam dokładnie), który docinają w każdym serwisie z kluczami. Potem komplet samochód + docięty kluczyk + kluczyk czerwony do ASO i za 50zł zakodowali.
Może najpierw spróbuj w ten sposób to załatwić?

Piwor - 23-02-2009, 21:34

jaca71, a jak mam własny immo do kluczyka, to dadzą radę użyć tego mojego? Chyba się uśmiechnę do Jackiego. :)
jacek11 - 23-02-2009, 22:28

Adaho_krak napisał/a:
Jeśli auto jest wyprodukowane przed 1995 rokiem, to nie ma immo w autach osobowych produkowanych w roku 1995 i w latach późniejszych jest immo w 99% przypadków.

Czyli trzeba się liczyć z tym,że immo jest.Wizualnie kluczyk jest taki sam jak w
starszych modelach. :)

Berni - 23-02-2009, 23:09

Piwor napisał/a:
mam własny immo do kluczyka, to dadzą radę użyć tego mojego

Tak jak CI pisałem dadzą radę jak trafisz na gościa któremu będzie się chciało (bo to można zrobic zaręcza ci to zarówno berni jak i powiem za kolegę adaho_krak-obydwaj pracujemy w firmie która między innymi dorabia klucze samochodowe) natomiast pytanie czy się gościom będzie chciało zarobic za surowy klucz 40 zeta- czy Ciebie zrobic na 145 zeta Kraków , a jak w Wa-wie to nie wiem to juz inna sprawa)
jacek11 napisał/a:
zyli trzeba się liczyć z tym,że immo jest.Wizualnie kluczyk jest taki sam jak w
starszych modelach. :)

tego w kluczach oryginalnych nie widac - dopiero w dorabianych jest różnica w surówkach- jeżeli przekroczyłeś 95 rok to masz 99% że imo masz- jeżeli przekroczyłeś 2000- to imo masz napewno- i na 99% masz wizytę w serwisie-chyba że wiesz kto w okolicy ściąga kody z kompa samochodu :p -pozdrawiam

ps. wiemy kto w Krakowie - i do tego LEGALNIE

-racek- - 24-02-2009, 16:05

mialem to samo, zrobilem sam, mialem zywicy troche poliestrowej kawalek sznurka z maty szklanej obwinalem poczekalem az zaschlo, wyszlifowalem pomalowalem zelkotem i wyglada lepiej jak z gumy :D
turek61 - 24-02-2009, 16:13

Piwor, nie wiem czy dobrze zrozumiałem albo nie doczytałem.Masz kluczyki tylko rozlatują ci się uchwyty ?
Jeżeli tak to powiem Ci co ja zrobiłem :P
To co jeszcze się trzymało grota(co nie usunąłem) okleiłem poksyliną i uformowałem uchwyt.Jak wyschło ładnie pilniczkiem wygładziłem, pomalowałem podkładem i lakierem w kolorze nadwozia(mam zaprawkę).Dwa kluczyki tak naprawiłem i jest OK.

jacek11 - 24-02-2009, 16:30

Dzięki za odpowiedzi :)

Jak mi coś przyjdzie do głowy,to będę pytał.