Carisma - Ogólne - piszczenie hamulców tylnych
Anonymous - 24-02-2009, 14:47 Temat postu: piszczenie hamulców tylnych Witam,
Nie znalazłem nic podobnego wiec utworzyłem nowy temat (jeśli gdzieś już był to mnie skarćcie).
Cari 99 po lifcie 1,6. Mam z tyłu hamulce bębnowe. Jakiś czas po zakupie samochodu zaczęły mi piszczeć przeokropnie podczas hamowania. Kupiłem nowe szczęki, jakieś noname'y. Okazało się, iż te stare były nacinane po bokach i na środku. Zamontowali mi nowe bez nacinania, po tygodniu znowu to samo. Tak jeździłem ponad pół roku - jak ikarus...Jakoś teraz rzuciłem się znowu na te hamulce bo mnie już laska zaczęła rozpoznawać po dźwięku hamowania Kupiłem szczęki JC i sporo zapłaciłem. Zamontowali mi je bez nacinania - po dwóch dniach zaczęło piszczeć coraz głośniej. Właśnie wróciłem z warsztatu gdzie mi te JC nacięli. Nic nie pomogło bo piszczą dalej.
Czy ktoś do #$%^& miał coś takiego w swoim aucie? Twierdzą, że bębny mam super. Zastanawiam się czy mimo to nie iść ich przetoczyć, bo piszczy mi pulsacyjnie - z częstotliwością obrotu koła.
Jakieś pomysły jak się tego pozbyć??
crimi - 24-02-2009, 19:48
Z tego co piszesz, wynika ze bebnow nie wymieniales. U mnie tez juz tylne hamulce chodzily jak w autobusie. Wymienilem tylne bebny na TRW, a szczeki na MK Kashiyama. Problem ustapil.
mlun - 24-02-2009, 19:51
Po co nacinać szczęki? Nigdy się nie spotkałem z tego typu metodą.
Pexu - 24-02-2009, 19:56
Jak dla mnie to wina szczęk, nie bębnów. Miałem to samo w Escorcie... Szczęki nowe a piszczało jak jasna cholera! Dopiero po zakupie NAPRAWDĘ DOBRYCH problem ustąpił. Wymiana + regulacja linki pomogły. Na początku popiskiwało trochę, właśnie tak jak mówisz - "pulsacyjnie" ale po parudziesięciu kilometrach szczęki się ułożyły do bębnów i problem definitywnie zniknął.
mateelv - 14-10-2013, 21:34
Panowie, odświeżam stary temat, jakiej firmy szczęki do Carismy 1.6 97' polecacie? W miarę niedrogie, a niepiszczące! Mój stary mechanior wsadził mi jakieś no-name'y, które prawie od samego początku piszczą, po prostu z natury (są chińskie, tego jestem pewien). Chcę je jeszcze dojechać, ale powoli to staje się irytujące, taka fura, a tak piszczy
SHARK1979 - 17-10-2013, 13:39
mateelv,
Powiem Ci że np na przód mam 2 zestaw klocków Kashiyama i są super, nie pylą i nie piszczą a cena całkiem ok Z resztą kolega crimi, pisze że te klocki spox
mateelv - 17-10-2013, 20:04
SHARK1979 napisał/a: | mateelv,
Powiem Ci że np na przód mam 2 zestaw klocków Kashiyama i są super, nie pylą i nie piszczą a cena całkiem ok Z resztą kolega crimi, pisze że te klocki spox |
Widzę, że mają klocki tej firmy na allegro do Carismy, ale szczęki... ani widu, ani słychu.
SHARK1979 - 18-10-2013, 00:56
mateelv,
Jakich sklepów moto nie macie tam u siebie może by coś zamówili
|
|
|