To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - Mitsubishi Carisma 1,8 16V - prosba o ocene

przemos - 24-02-2009, 20:01
Temat postu: Mitsubishi Carisma 1,8 16V - prosba o ocene
Witam,
prosba o spojrzenie fachowym okiem na prezentowana tu Carisme, jestem nia zainteresowany, ale przydalaby sie jakas fachowa opinia zarowno od strony wizualnej jak i cos o silniku.

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7906024

MAłY - 24-02-2009, 22:31

hmm, poduszka w kierownicy za bardzo rózni sie od kierownicy. sama kierownica jest wytarta jakby miał najechane ze 100tys km wiecej niz jest napisane. maska troche odstaje i na bank komora silnika była malowana bo nawet poduszki amortyzatorów sa w kolorze nadwozia
Piwor - 24-02-2009, 23:38

MAłY napisał/a:
na bank komora silnika była malowana

Otóż to, do tego silnik wypucowali, aż się świeci. :) Nie wspominając o niestandardowych halogenach. Na bank był walnięty, pytanie jak mocno.

tom1312 - 25-02-2009, 11:47

Komora silnika faktycznie była malowana - świeci się jak w nówce i nawet śruby i nakrętki przy mocowaniach amortyzatorów są pomalowane :lol: Kierownica wytarta konkretnie. Ja mam przy swojej Cari 200 tys km i moja nie jest tak wytarta. Chyba że to efekt zdjęcia.Silnik wypucowany i wyplakowany :? Ale wnętrze ładnie utrzymane. Co do halogenów to są oryginalne bo Cari wychodziły z dwoma modelami halogenów.
cns80 - 25-02-2009, 12:09

Piwor napisał/a:
Nie wspominając o niestandardowych halogenach.
Halogeny raczej oryginalne: http://www.thomas-peterso...ubehoer/DA0.pdf
Strona 15/20 rys. 11

Matejko - 25-02-2009, 13:10

1. kierownica moze sie tak roznic po tylu latach i takim przebiegu - aczkolwiek daje troszke do myslenia zeby to sprawdzic.
2. halogeny sa okej,
3. skoro komora byla malowana to musialbyc mocno trafiony i silnik przestawiony, chyba ze poprostu jest wymyta, a czarne gorne mocowania amorow ktos szprejcem pisknal
jakosc naprawy pozostawiam juz do oceny naocznie - ale na czym jeszcze oszczedzili przy naprawie, jesli szkoda im bylo 5zl na tasme zeby okleic kielichy

[ Dodano: 25-02-2009, 13:11 ]
i jeszcze napisali ze bezwypadek - nie jest warta tej kasy, ktora widac w ogloszeniu

Piwor - 25-02-2009, 18:03

tom1312 napisał/a:
Co do halogenów to są oryginalne bo Cari wychodziły z dwoma modelami halogenów.

Pardon! Mój błąd, nie wiedziałem. Tak czy inaczej, nie ma co sobie tym samochodem zawracać głowy.

j-rules - 25-02-2009, 19:16

w dodatku na zdjeciu numer dwa widac jak szpara miedzy maska a blotnikiem sie rozjezdzaaaaa... z wąskiej na konkretną. Robiona byla ta Cari i to niezbyt ladnie
docencik87 - 26-02-2009, 11:36

Model w ogóle nie wart uwagi za tą cenę.

Kierownice tak wytarta po 150 tyś :badgrin: :badgrin: :badgrin: .
Cari rodziców ma 210kkm i tak wytartej kierownicy nie ma. Kolor się pięknie zgadza.
I w dodatku ta komora silnika. Malowane wszystko jak leci bez rozbierania. :roll:
Nawet podpórki do maski nie ominęli :D
Omijać szerokim łukiem!!

Matejko - 26-02-2009, 12:19

docencik87 napisał/a:
tak wytartej kierownicy nie ma. Kolor się pięknie zgadza.

zrob zdjecie aparatem i wtedy ocen czy kolor sie zgadza :) aparat inaczej lapie kierownice a inaczej poduszke, stad wychodzi roznica w kolorze, potwierdzone i sprawdzone nie raz :)

przemos - 03-03-2009, 18:07

Dzieki wielkie za opinie, widze ze Carisma nie warta uwagi.