Problemy techniczne - uszczelniacz wału jakiej firmy?
lukasz12 - 02-03-2009, 16:20 Temat postu: uszczelniacz wału jakiej firmy? muszę wymienić u siebie uszczelniacz wału od strony rozrządu i tutaj rodzi się pytanie na co warto?
ze względu na kłopotliwy dostęp chce wymienić tak żeby był z tym święty spokój (do rozebrania i tak jest cały rozrząd a v6 dohc jest trochę kółek do ustawienia ). Z tego co wyszukałem na forum to polecany jest ELRING albo oryginały. Ktoś tez wspominał że można założyć CORTECO byle tylko w środku opakowania siedział NOK. Idąc tym tropem kupiłem uszczelniacz w/w firmy i wygląda na to że w środku jest NOK. Czy ktoś może potwierdzić czy to dobry/zły wybór? Ewentualnie czy ktoś dysponuje zdjęciami oryginałów (bo słyszałem że oryginalnie montoane były uszczelniacze NOK).
rosomak1983 - 06-03-2009, 18:58
Ja miałem NOK z Corteco i starasznie sie zawiodłem własnie na uszczelniaczu wału korbowego. Od razu zaczał cieknąć... Tylko za ja kupowąłem do 4G92. Wg mechanika jest za twardy w srodku. Sprawdz czy ta guma w srodku nie jest twarda jak plastik.
Kupiłem jakis z miekkim w srodku i jest OK. Najlepiej kup oryginał skoro masz skomplikowany rozrzad.
Radeon - 06-03-2009, 19:40
No to syf.Tez je mam...Ale na razie na wierzchu...przymierzam się i coś mi się wydaje że...No nie weim...Może sobie odpuścić?
rosomak1983 - 07-03-2009, 01:30
Radeon napisał/a: | No to syf.Tez je mam...Ale na razie na wierzchu...przymierzam się i coś mi się wydaje że...No nie weim...Może sobie odpuścić? |
Radeon, jak Ci nie cieknie to po co ruszac????
Radeon - 10-03-2009, 21:34
Profilaktycznie Bo będę tam w przyszłym tygodniu rozgrzebywał.Pompa wody ,uszczelniacze,paski,rolki,wsjo.Raz i spokój.
rosomak1983 - 11-03-2009, 00:29
Radeon napisał/a: | Profilaktycznie Bo będę tam w przyszłym tygodniu rozgrzebywał.Pompa wody ,uszczelniacze,paski,rolki,wsjo.Raz i spokój. |
A jak bedziesz rozgrzebywał to jasne ze tak.
|
|
|