Space Star Techniczne - [MSS ALL] WNĘTRZE - oswietlenie popielniczki
romanik99 - 07-03-2009, 15:55 Temat postu: [MSS ALL] WNĘTRZE - oswietlenie popielniczki mam pytanie czy space star posiada oświetlenie popielniczki. bo u mnie w nocy nic nie widać, może przepaliła się żarówka jakaś i tak mi sie wydaje że jest tam jakaś żaróweczka od strony zapalniczki, ale nie mam pojecia jak się do niej dostać. wie ktoś może jak się wyjmuje całą szufladę popielniczki, bo nie widze żadnych śrubek, z góry dzięki za pomoc
vaciok - 07-03-2009, 17:32
U mnie jest oświetlenie popielniczki, ale jak się do niego dobrać nie sprawdzałem, bo nie miałem potrzeby.
JCH - 07-03-2009, 19:19
romanik99 napisał/a: | oświetlenie popielniczki .... może przepaliła się żarówka jakaś i tak mi sie wydaje że jest tam jakaś żaróweczka od strony zapalniczki, ale nie mam pojecia jak się do niej dostać. wie ktoś może jak się wyjmuje całą szufladę popielniczki, bo nie widze żadnych śrubek | Zapraszam do zapoznania sięz tym wątkiem - może pomoże
Zdjęcia w temacie moje i cns80.
kolysm - 07-03-2009, 21:09
tylko delikatnie z plastikami bo popękają:)
romanik99 - 08-03-2009, 00:09
no dobra mniej wiecej czaje sprawę tak też myślałem, że te dwie dziurki są po to żeby wysunąc całą popielniczkę, tyle że mam pytanie, jak głęboko są te zatrzaski, bo próbowałem tam wsadzać mały śrubokręcik ale nic do nie dalo, dlatego sobie odpuściłem, ale skoro mówicie że przez te dziurki sie da to bede próbował, mam tylko pytanie jeszcze co to jest za zatrzask, trzeba go przycisnąć czy jak? i czym to najlepiej zrobic. pozdrawiam
vaciok - 08-03-2009, 08:42
Zatrzaski to takie blaszki sprężyste odpowiednio wyprofilowane tzw." clipsy". Najlepiej podważyć płaskim dość szerokim śrubokrętem owiniętym np. taśmą izolacyjną, żeby nie porysować plastików. Czasami naprawdę mocno trzymają. Złamałem kiedyś przy podważaniu scyzoryk więc lepszy śrubokręt.
Dział - download
"SpaceStar_Workshop Manual "- rozdział 52A-5, 52A-6
ANDRZEJ LAGOTA - 08-03-2009, 10:41
POSIADAM MSS DID BARDZO PROSZE POMOC MI JAK SCIAGNAC INSTRUKCJE OBSLUGI
kolysm - 08-03-2009, 10:46
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3453 i klik i się ściąga
romanik99 - 08-03-2009, 12:09
tyle ze mi chodzi o zatrzaski samej szuflady te które są schowane za tymi dziurkami
JCH - 08-03-2009, 12:29
Na zdjęciu nr 2 w tamtym wątku masz pokazane miejsce gdzie znajdują się te zatrzaski. Niestety więcej nie jestem Ci w stanie pomóc bo nie mam już Space'a a manewry z popielniczką robiłem ok. rok temu.
Wydaje mi się, że nie powinieneś się sugerować tymi malutkimi otworkami, przez które być może (mówię "być może" bo ani ja tego nie próbowałem, ani nikt z Forum nie potwierdził, że tak się da, no i druga rzecz, wyciągnąć to 1 problem a 2-gi - to trzeba to jeszcze poskładać do kupy ) da się wyjąć samą popielniczkę bez szuflady w której ona chodzi. Wyjmuj całą szufladę tylko wpierw wymacaj z tyłu kostkę z zasilaniem i odepnij ją.
|
|
|