To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Kilka informacji prosze oblukajcie

norbert75 - 07-03-2009, 17:04
Temat postu: Kilka informacji prosze oblukajcie
Witam,Zamierzam kupic lancera dokladnie tego
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7814074
Kilka pytan w zwiazku z tym.
-Czy ktos juz moze z was na forum go widzial i "zna" ten samochod
-Na co zwrocic szczegolna uwage przy zakupie tego modelu
-Jak wyglada koszt czesci eksploatacyjnych :klocki,tarcze,filtry,amortyzatory.Chodzi mi o porownanie wzgledem innych japonczykow np Nissana Almery,czy hondy Civiv z tego roku.
-jaki to jest dokladnie model Lancer CSO?? silnik 1,6 4G18??
Podobno lewy blotnik przod ma po lakierze,slupek nie byl ruszany,wszystko pod maska oryginalne.Gdzie polecacie sprawdzic w Warszawie czy przebieg jest oryginalny i ogolny stan techniczny,i jaki to moze byc koszt??
Wiem,wiem duzo pytan jak na pierwszy post :) Z gory dziekuje za ew. odpowiedzi

krzychu - 07-03-2009, 17:14
Temat postu: Re: Kilka informacji prosze oblukajcie
Ja mocno studiowałem te modele przed zakupem interesował mnie model tylko 2006 1,6 lub 2.0.

Moim zdaniem drogo. Takie chodzą poniżej 35 tys zł, przebieg duży moim zdaniem.
Zwrócić uwagę na pracę tylnego zawieszenia (może skrzypieć), pracę sprzęgła też może wydawać dziwne odgłosy. No i rozpędzić auto do około 80km/h zahamować i zobaczyć czy nie biją tarcze chodz jak biją to standardowy problem i nie wada a raczej argument przy negocjacjach. Tarcze do 1,6 możesz poszukać na forum było o tym sporo zamiennikach (do 2.0 jest problem) są w chyba normalnych cenach, klocki także. O silniku też masz na forum tylko poszukać sam zakładałem takie tematy. Wszystko tutaj: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=116 Silnik nie sprawia problemów chodź przy tym przebiegu niedługo wymiana rozrządu i najlepiej pompy wodnej. Po za tym auto bezawaryjne i godne polecenie a climatronic montowany w tej wersji naprawdę fajna sprawa.

A na fakcie to zwineli mi z przed nosa takiego z zimówkami serwisowany w ASO, też z dołożonym spojlerem za 34 go wyszarpali a ja wpadłem tam 10 minut później. Auto było oddane w rozliczenie przebieg jakiś smieszny był do poczytania niżej topic jest. O tutaj jest: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=31021

Lewy tylni halogen nieorginalny? Ma inny kolor albo może się światło inaczej odbija kosztuje ponad 500zł więc może czasem być inny.

Krzychu

norbert75 - 07-03-2009, 17:27

Dzieki za info,mowisz ze drogo a na Allegro ten rocznik stoi dosc wysoko w sumie to ten egzemplarz jest chyba najtanszy,pierwszą rejestracje ma marzec 07.Ksiazka serwisowa jest,zjechal na dzien dobry na 37 tys.Moze by cos jeszcze wytargowal.Te silniki wychodzily tylko 100 KM??
krzychu - 07-03-2009, 17:32

Edytowałem posta ze 3 razy jak sprawdź czy wszystko przeczytałeś. Te silniki raczej miały 99 koni według specyfikacji były inne wersję ale nie na polskę. W sumie nie wiem do końca jak to było. Na allegro może i są wyżej ale w tej cenie to one tam długo postoją. Te modele się sprzedają z tego rocznika (2006) w cenie 30-35 tys wtedy jest kupiec na takie auto innaczej stoi dalej. Chodź ten model jest doposażony i rejestracja 2007 roku. Z tym że mówisz o lakierowaniu itd.... Prawdę powiedziawszy skończyłem to monitorować jakiś czas temu (bo kupiłem 2.0) ale z pół roku obserwacji tyle mogę powiedzieć za 35 można kupić innaczej tego raczej nie sprzeda.

Krzychu

norbert75 - 07-03-2009, 17:59

no tak 70tys przebiegu i lakierowany element to jest powod do targowania ,obadamy .Dzieki za odp.
krzychu - 07-03-2009, 18:04

Znaczy jak coś to pytaj ale zwróć uwagę na ten halogen z tyłu, jeśli było serwisowane powinna być historia w ASO do sprawdzenia a także wbita naprawa blacharsko-lakiernicza, powinno być też na gwarancji itd. Powłoki lakiernicze można sprawdzać, numery na szybach itd. Stan hamulców co jest głównym problemem jeśli są oryginalne tarcze i klocki.

Krzychu

norbert75 - 07-03-2009, 18:15

Chcesz powiedziec ze powinno byc jeszcze na gwarancji??Jesli chodzi o ten halogen to co jest z nim nie tak??kolor??Wiesz jak byl przytarty przod i ktos nie robil tego w aso(koszty),to w ksiazce nic nie bedzie....
krzychu - 07-03-2009, 18:20

norbert75 napisał/a:
Chcesz powiedziec ze powinno byc jeszcze na gwarancji??Jesli chodzi o ten halogen to co jest z nim nie tak??kolor??Wiesz jak byl przytarty przod i ktos nie robil tego w aso(koszty),to w ksiazce nic nie bedzie....

Gwarancje masz na 3 lata od Mitsu więc marzec 2007 + 3 lata marzec 2010. Ja jak masz na gwarancji do tego ubezpieczone to czemu nie robić a ASO naprawy blacharsko lakierniczej jak w 90% masz obrót bezgotówkowy. Po za tym jak nie miał w ASO robionego to utracił gwarancję na perforację która jest dużo dłuższa niż 3 lata. Do tego w takim samochodzie powinno być co roku robiony przegląd powłoki lakierniczej i powinien być wbity przegląd z tego co wiem bo inaczej też nici z gwarancji na perforacje. Jak sie mylę to niech mnie ktoś poprawi. Po za tym jak w ASO co go serwisowali zobaczę to będą pewnie wszystko wiedzieć.

Krzychu

norbert75 - 07-03-2009, 20:32

Jeszcze raz dzieki.