[XX-92]Colt C50 i starsze - Tylne zawieszenie Colt
josie - 03-07-2006, 19:44 Temat postu: Tylne zawieszenie Colt Mam już nowe amorki na tył, ale w starym zestawie jedna część jest be-be i trzeba wymienić. Jest to nr 10 z obrazka. Jak się to zwie i o co pytać? Jest to wykonane z materiału gumo-piankopodobnego. Jak to jest odbój to wtedy jak się nazywają te gumy między tym a podkładką na samym szczycie?
Matejko - 03-07-2006, 21:55
cale gorne mocowanie najczesciej pokazuja w proszku, a zwykle jest jako jedna calosc,
w cari jak zmienialem amory nie wiedzialem jak sie zabrac aby go rozebrac, a w manualu jeszcze wyszczegolniony podobnie jak na zdjeciu powyzej,
no i tak to bedzie odboj, albo dopasujesz z czegos innego albo kupisz do colta razem z tymi oslonami nr 9 najczesciej sa w kompletach
Krzyzak - 03-07-2006, 21:58
odbój - ale rzadko się zdarza, żeby był zużyty - skąd wnosisz, że ten się tylko do wymiany kwalifikuje?
josie - 03-07-2006, 22:27
Były rozdarte/pęknięte/skruszone. Ale nie ma prolemu bo w drugim komplecie amor-sprężyna były o dziwo w całkiem dobrym stanie - jako jedyne z wszystkiego co tam było także problem zniknął.
Robota odłożona do jutra - oczyściłem i pomalowałem górne mocowania - schną.
|
|
|