To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS DID] SILNIK Pompa wody

Anonymous - 07-07-2006, 11:12
Temat postu: [MSS DID] SILNIK Pompa wody
Witam , nieubłaganie zbliżam się do przeglądu 90 tys. i wymiany rozrządu. Warsztaty z którymi rozmawiałem chcą wymienić pompę wody. Jednak w instrukcji obsługi takiej pozycji brak. Czy ta część powinna być wymieniona wraz z rozrządem czy nie.
Bartek - 07-07-2006, 11:24

To zależy od Ciebie.... Oficjalnie nie musi, natomiast mając zdjęty rozrząd, wymiana pompy to 15 min. Pompa nie musi przeżyć dłużej niż jeden pasek rozrządu, a w przypadku jej rozszczelnienia wymieniasz pompę, jak rownież od nowa kompletny rozrząd.... Wybór należy do Ciebie.....
Anonymous - 08-07-2006, 22:20

Warto pompę wymienić - kiedyś jak miałem jeszcze astrę classika przy wymianie rozrządu zadano mi to pytanie - zrezygnowałem - za dwa miesiące byłem z powrotem - zaczęła ciec. Wymień a nie będziesz płacił dwa razy za tą samą robotę. Można oczywiście przyjąć że ta pompa jest lepsza od oplowskiej - ale skoro zaproponowali Ci wymianę w serwisie to pewnie mieli już przypadki że pompa poleciała po wymianie rozrządu.
Student - 10-07-2006, 07:47

CO do Opla to standardowo w każdym wymieniamy pompę wody przy wymianie rozrządu, co do MSS DID zważywszy na to, że to franca też bym wymienił.