To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI 98'] No i skoro juz ja mam...

Cyphex - 23-03-2009, 22:20
Temat postu: [Cari 1.8 GDI 98'] No i skoro juz ja mam...
Czesc!
Jestem tu nowy, wiec poki co z pewna doza niesmialosci zwracam sie po porade...

Kupilem Carisme 98' 1.8 GDI. Czlowiek, ktory mi pomagal przy zakupie mogl stwierdzic jedynie tyle, ze nie byla bita (miernik mial), jedyna na 6 ogladanych sztuk nie miala skazy. Jedyne co mu nie pasowalo to stukanie w silniku - po analizie forum, juz wiem co to jest.

Wykluczajac (irytujace) stuki w silniku, zauwazylem "dzwonienie" wydechu przy ruszaniu - to normalne?

Kto poleci "wlasciwego" mechanika do wymiany rozrzadu etc. (standard po zakupie auta) we Wroclawiu lub okolicach?

Pozdrowienia dla wlascicieli Mitsu "Kryśki" Carismy :wink:

Robson86 - 23-03-2009, 22:29

Cyphex napisał/a:
zauwazylem "dzwonienie" wydechu przy ruszaniu - to normalne?

Nie, to nie jest normalne. Musisz miec juz jakas czesc wydechu "zmeczona" przebiegiem...
Pozdroo

kozuch2 - 23-03-2009, 22:44

u mnie tez dzwoniło i były to zerwane obejmy przy kolektorze,koszt 10 zł u znajomego mechanika,niech ci ktos dokładnie to posprawdza
saphire - 24-03-2009, 11:27

Ewentualnie wypalony wkład tłumika lub osłona blaszana nad katalizatorem się tłucze.
rasiak1980 - 26-03-2009, 12:26

jak będziesz rozrząd wymieniał to możesz przy okazji wymienić "szklanki" które są odpowiedzialne za stukanie w silniku później to będzie musztarda po obiedzie :D dzwonić tez może blaszana obudowa na kolektorze wydechowym sprawdź wszystkie śruby czy trzymają
Cyphex - 26-03-2009, 22:14

rasiak1980 napisał/a:
jak będziesz rozrząd wymieniał to możesz przy okazji wymienić "szklanki" które są odpowiedzialne za stukanie w silniku

Mozna cos blizej na temat owych "szklanek"? Boje sie, ze mechanik zrobi oczy straznika teksasu jak go poprosze o wymiane szklanek.