[96-02]Colt CJ0 - jak zdjąć mocowanie tylnego głośnika i tylne boczki?
zielas87 - 24-03-2009, 14:29 Temat postu: jak zdjąć mocowanie tylnego głośnika i tylne boczki? pytanie cale jest w temacie, chce dostać sie do glosników tylnych a przy okazji jak zdjąć obudowę przednich głośników i całe boczki drzwi?
może macie jakieś schematy tego?
i powiedzcie jeśli wiecie:) ponieważ chcę wygłuszyć przednie drzwi, metody znam z grubsza, tylko moim pytaniem jest czy mate wygłuszającą nakleja się na samą blachę drzwi poza boczkami plastikowymi(bo to oczywiste)? bo nie wiem jak z szybą w tym momencie.....
Anonymous - 25-03-2009, 09:28
do glosnikow z tyłu dostajesz sie po zdjeciu takich kratek co na nich są i tyle. z przodu musisz odkrecic 3 srubki i odpinac cały bok kilka zaczepów ile to nie pamietam dokladnie.
Anonymous - 25-03-2009, 09:44
qbaf napisał/a: | do glosnikow z tyłu dostajesz sie po zdjeciu takich kratek co na nich są i tyle |
Jezeli poprzedni wlasciciel nie sciagal tylnych boczkow i nie przerabial mocowan tych maskownic od glosnikow to ich nie zdejmiesz bez ich polamania. Maskownice sa przymocowane do boczkow od wewnatrz blaszkami i najpierw trzeba sie ich pozbyc zeby odzielic maskownice od boczkow. Nie zrobisz tego bez zdejmowania tylnych boczkow
Anonymous - 25-03-2009, 09:49
hmm u mnie były oryginalne głośniki z tyłu i te osłonki zdjąłem bez żadnego problemu chyba ze zdejmował je ktoś wcześniej w innym celu
Anonymous - 25-03-2009, 10:04
Ooo moze i tak jest bo mi sie pomylilo ze to chodzi o CA0
MichuGdy - 25-03-2009, 22:15
W manualu do CJ0 jest napisane dokładnie co i jak trzeba postępować aby zdemontować boczne plastiki tapicerki w aucie. W razie czego mogę wysłać na maila.
Pozdrawiam.
zielas87 - 26-03-2009, 10:28
to jak mozesz to wyslij mi na maila:) bylbym bardzo wdzieczny, oslonke glosnika tylnego sobie zdjalem, ale chodzi mi o caly boczek i tapicerke drzwi....:) pozdrawiam i z gory dzieki
mitsu B - 27-03-2009, 03:19
zamierzam zrobic to samo,mozesz wyslac linka do tej "sciagawki"?
Anonymous - 27-03-2009, 06:56
tapicerka drzwi (przy szybach elektrycznych):
3 śruby , jedna w uchwycie drzwi (to za co zamykamy jak wsiadając ,oczywiście należy to całe zdemontować , wyciągając wtyczkę od elektryki ), jedna przy klamce otwierającej drzwi od środka (pod tą łopatką) i jedna na wysokości lusterka zazwyczaj pod plastikowym kapslem (delikatnie śrubokrętem podważyć nie odrywać bo jest przymocowany do śruby ), później to już tylko z wyczuciem , najlepiej od dołu odciągamy tapicerkę bo jest na wielu zaciskach , może stawiać pewny opór
tapicerka boczna:
nie pamiętam dokładnie , ale zdaje się że ze dwie śruby pod tylną kanapą, ze dwie lub trzy w bagażniku pod materiałem i jedna na tylnej ściance koło lewarka (jak na stronę kierowcy patrząc) później walka z zatrzaskami - oczywiście tylną kanapę trzeba zdemontować (dwa zaczepy na wysokości przednich siedzeń) ciągniemy je do siebie i już .
zielas87 - 03-04-2009, 12:22
teoretycznie wyglądało na proste:) i fajnie udalo mi sie wydrukowalem tekst i sciagalem:D dzieki bardzo
vtec - 04-04-2009, 14:41
a ktos moze mi powiedziec jak zdjac przednie boczki na drzwiach w CJ?
Anonymous - 04-04-2009, 19:48
vtec, czytaj posty! Odpowiedź na swoje pytanie masz dwa posty wyżej. Żółta kartka za:
- nieczytanie postów,
- dublowanie postów.
Następnym razem będzie ostrzeżenie.
Edit by Marcin-Krak:
Przykro mi bardzo - ale kiedyś już wyjaśniałem co i jak przez PW=RB
madcat - 01-05-2009, 00:03
Czy ja też mógłbym dostać na maila tego manuala do CJ0 ??
Anonymous - 01-05-2009, 00:22
madcat, pełną serwisówkę do ściągnięcia znajdziesz w dziale Download, a instrukcje rozbiórki tapicerki masz parę postów wyżej.
|
|
|