To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Carisma] Brak światła wewnętrznego, przy otwartych drzwiach

maxsus84 - 24-03-2009, 20:27
Temat postu: [Carisma] Brak światła wewnętrznego, przy otwartych drzwiach
Od kilku dni mam mały problem.
Przy otwieraniu drzwi pasażera nie włącza się światło wewnątrz kokpitu auta, natomiast gdy otwieram drzwi kierowcy, światło włącza się bez problemów. W czym tkwi problem?
Sprawdził bym to z miłą chęcią, ale jestem nieco zapracowany i nie mam za bardzo czasu by to sprawdzić...
Jeśli ktoś zna sposób na rozwiązanie tego problemu proszę o pomoc. Wtedy będę wiedział przy chwili wolnego czasu gdzie zajrzeć, by naprawić usterkę w miarę szybko.

Pozdrawiam!

demeone - 24-03-2009, 20:32

Sprawdzales czujnik otwarcia drzwi pasazera. Moze jest zabrudzony, zasniedzialy.
Robson86 - 24-03-2009, 20:33

maxsus84 napisał/a:
ktoś zna sposób na rozwiązanie tego problemu proszę o pomoc. Wtedy będę wiedział przy chwili wolnego czasu gdzie zajrzeć, by naprawić usterkę w miarę szybko.

po otwarciu drzwi na dole masz taki gumowy pstryczek, odkrec go srubokretem, poskrzyb blache zeby byla masa, psiknij jakies wd-40 czy ronsona i przykrec z powrotem :) Powinno byc po problemie :)
Pozdroo

wichura1 - 24-03-2009, 21:32

Nie blachę, tylko styk który śniedzieje. Wyczyszczenie 3 styków w drzwiach pasażerów zajęło mi około 5-10 minut. Były białe w miejscu styku, wyczyściłem je włókniną polerską żeby nie uszkodzić wierzchniej warstwy.
Robson86 - 24-03-2009, 23:14

wichura1 napisał/a:
Nie blachę, tylko styk który śniedzieje.

przeciez wiadomo o co chodzilo :P
Pozdroo

maxsus84 - 26-03-2009, 18:17

Robson86 napisał/a:

po otwarciu drzwi na dole masz taki gumowy pstryczek, odkrec go srubokretem, poskrzyb blache zeby byla masa, psiknij jakies wd-40 czy ronsona i przykrec z powrotem

Poskutkowało! Nie było masy i to był jedyny problem, który nie pozwalał się zaświecić...
Dziękuję za pomoc!!!