Podkarpackie - Gdzie tankujecie?
polbo - 25-03-2009, 20:18 Temat postu: Gdzie tankujecie? Witajcie,
Osobiście tankuje na Lotosie (obwodnica, Batalionów Chłopskich 8).
To tak z przyzwyczajenia, bo tam zaopatruje się tata, a swoim i za swoje jeżdżę stosunkowo od niedawna i nie miałem okazji wypróbować innych stacji.
Macie jakieś sprawdzone, lub te które najlepiej omijać szerokim łukiem?
Zastanawiam się na Shell'em na Powstańców Warszawy, bo też jest mi po drodze :)
MMC - 25-03-2009, 21:58
Na co dzień tankuję na Shell'u na Krakowskiej V-Power Racing, jak jest drogi to zwykły V-Power i silniczek na obydwu chodzi super, na Powstańców Warszawy (właściwie na Hetmańskiej) jak mam po drodze też, nigdy nie miałem problemów z paliwem z Shell'a (leje nawet do kosiarki ). Jeżeli chodzi o Lotos na Batalionów-tankowałem tam 98 dopóki mi wtryskiwacz w Colcie nie wysiadł (co gorsza nie chcielii mi go na gwarancji wymienić, bo stwierdzili, że go uszkodziłem sam-mechanicznie, nie wiem po co ). Szczerze mówiąc wątpie, żeby to była wina paliwa z Lotosu, ale nie chce się przekonać.
rosomak1983 - 25-03-2009, 22:54
Panowie a co sadzice o paliwie z Auchan???? Niby ludzie psiocza ale moim zdaniem lepsze niz na Orlenie... Mój misiek ma po nim lepszego kopa albo mi sie wydaje....
MMC - 25-03-2009, 23:34
A czy tam przypadkiem nie mają paliwa właśnie z Orlenu? Koledzy, którzy tam tankują od dłuższego czasu nigdy nie mieli żadnych problemów, także nie jest złe. Na marginesie jeszcze powiem, że na paliwach BP auto ma strasznego muła...
Tweety - 26-03-2009, 08:03
Na Auchan na pewno mają z orlenu - sama widziałam cysterny. Ja z przyzwyczajenia tankuję na orlenie, na skrzyżowaniu lubelskiej z warszawską lub na lubelskiej. Nie polecam tankowania na Leclercu, podobno paliwo dobre, ale ja jakoś zawsze jak tam zatankowałam to przejeżdżałam mniej km niż powinnam...
polbo - 26-03-2009, 17:52
Dzis popytałem troche znajomych i ze swojej strony mogę dodać, że nie polecali mi Shell'a (tego koło wiaduktu [PKS podmiejski]) - inne -> tak. Leclerc - podobno niezłe paliwo, sam nie miałem okazji tankować.
Zastanawia mnie jakie paliwo mają na stacji EKSA koło Politechniki (po przeciwnej stronie Shella)
...a i jeszcze jedno - podobno na WATKEMie straszny syf mają
MMC - 26-03-2009, 19:35
A dlaczego odradzali Shell'a koło wiaduktu? Mi się wydaje, że wszystko jedno jaki Shell, bo przykładowo V-Power Racing i tak z Niemiec ściągają, jeżeli chodzi o Eurosuper, chyba jest z Orlenu...
Co do WATKEMu-jak jeszcze miałem Suzuki i tam zatankowałem to mi się tłumik roz... zepsuł
tom1312 - 26-03-2009, 23:57
Ja tankuję przeważnie na Bliskiej na ul. Przemysłowej za RCMB. Mają dobre paliwo (zarówno LPG i Pb) przy umiarkowanych cenach. Co do EKSY to bodajże raz tam tankowałem (studiuje na Polibudzie ) i autko fajnie jeździło. Kumpel ostatnio zaczął tankować gaz na Shell'u tym naprzeciwko Politechniki i też nie narzeka niby. Stanowczo odradzam Źródełko- paliwa kiepskiej jakości (na gazie wyszło mi spalanie 15l/100km przy mieszanej jeździe -oszukują )
polbo - 28-03-2009, 13:55
tom zapomnialem o tej na Przemysłowej, tata tam tankował wcześniej i mają dobre paliwo - teraz jakoś nie jest po drodze
//a ja też na PRz studiuje
--
Co do shell'a pod wiaduktem - przekazałem wieści zasłyszane - sam nie potwierdzam, ani tez nie zaprzeczam
ann87 - 28-03-2009, 20:18
A ja jak tylko mam okazje to tankuje na Auchanie LPG i sobie chwale A tak bardziej po drodze to na wylocie z Rzeszowa na Podkarpackiej też tylko LPG bo benzyne to za wschodnią granicą
A tak na marginesie to też studjuje na PRz
rosomak1983 - 28-03-2009, 22:21
ann87 napisał/a: | A tak na marginesie to też studjuje na PRz |
mieszkasz w akademikach?
PO benzynke na uKRAINE????
gulgulq - 29-03-2009, 13:31
ja tam kiedyś na Shell'u tankowałem ale coś ostanio słyszałem ze zaliczyli wpadke z V-Power bo kilka aut im zaraz za stacją staneło
ann87 - 29-03-2009, 16:14
rosomak1983 napisał/a: | ann87 napisał/a: | A tak na marginesie to też studjuje na PRz |
mieszkasz w akademikach?
PO benzynke na uKRAINE???? |
Wynajmuje mieszkanie bo płace z tego co wiem bardzo podobnie jak na akademikach a pokój mam swój ;] A benzyna z Ukrainy ale sama jeżdze to wiem co tankuje bo od kogoś kupować wschodnią to nie polecam.
kielurkk - 29-03-2009, 19:59
był czas kiedy regularnie jeździłem przez Rzeszów co dwa tygodnie tankowałem wtedy albo na BP obok Tesco albo na Auchan i było ok. Teraz mam swojego dostawcę
rosomak1983 - 29-03-2009, 20:36
ann87, ja tez na Ukrainke jeżdze sam. NIewiem czy w poniedziałek sie nie wybiore. Co sadzisz o jej jakosci?
PS A wiec mieszkasz w Rzeszowie. Wiec obecnosc na jakims spociku bedzie obowiazkowa
Bliska na E4 tez jest Ok paliwko ale Orlen jakos stram sie unikać...
|
|
|