To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Jak odzyskac utracone/skasowane pliki np. word

Robson86 - 27-03-2009, 17:32
Temat postu: Jak odzyskac utracone/skasowane pliki np. word
Podczas odinstalowywania jakiegos programu moja dziewczyna utracila jakim cudem :evil: dosyc wazne pliki word z pulpitu (praca magisterska). Z calego pulpitu plikow zostaly tylko moj komputer, moje dokumenty, kosz...
Niestety nie wszystkie rozdzialy ma w "dwoch" kopiach wiec czesc zostala usunieta(samo sie jakos usunelo) :(
Wiecie lub macie jakiekolwiek pomysly jak mozna by odzyskac te pliki :?:
W "wyszukaj" nie ma tego pliku :(
Sysetm to windows xp...
Z gory piekne dzieki za jakie kolwiek wskazowki :!:
Pozdroo

siwek - 27-03-2009, 17:35

http://dyski.cdrinfo.pl/artykuly/odzyskiwacz/

przeczytaj ten artykół, może pomoże

poszukaj programów do odzyskiwania danych, tylko nic do tego czau nie zapisuj na dysku by się nie nadpisały

Anonymous - 27-03-2009, 17:45

Może tutaj. Znajdziesz coś dla siebie? Uprzedzam fakty, bo oczywiście na forum nie popieramy piractwa. :wink:
Robson86 - 27-03-2009, 17:51

Posciagalem juz pare programow freewere :) i jutro z rana podjade i sprobuje cos podzialac :? Czytajac komentarze ciezko bedzie ale moze jakos sie uda :(
najwiekszy blad to to ze nie zapisala tego na jakims pendrivie czy plytce cd... :?
Pozdroo

SZYNA - 27-03-2009, 18:50

Po pierwsze nie rób nic z partycją z której zniknęły pliki, tak jak pisali poprzednicy - to najważniejsza zasada. Po drugie zainstaluj sobie to co polecał gregorbu, dość dobrze się sprawdza. Instaluj też na innej partycji. Bardzo dobry jest OnTrack Easy Recovery ale niestety darmowy nie jest, wręcz przeciwnie, jest drogi, ja używam go w firmie. Można jeszcze zaryzykować przywracania systemu jeśli powyższe nie pomoże.
Powodzenia

Krzyzak - 27-03-2009, 22:25

ja mam O&O Disc Recovery - byl kiedys darmowo na jakiejs plycie z gazety. Dopoki nic nie bylo robione z partycja, to mozna wszystko odzyskac.
Potem tez, ale to juz praca dla specjalistow - sa firmy odzyskujace dane za grube pieniadze. Jak to bylo ze slowem: "i czasopisma" odzyskanym z dysku Jakubowskiej :) - na studiach mialem - magnetyzm szczatkowy to sie nazywa i do 7-ego zapisu mozna probowac odzyskac :)