Eclipse - Techniczne - [2G v.USA] tarcze hamulcowe
Anonymous - 12-07-2006, 15:36 Temat postu: [2G v.USA] tarcze hamulcowe Witam
Mam problem nie mogę dostać tarcz hamulcowych na tył do eclipse wersja USA rok 97 poj 2000 gdzie nie zadzwonie to tylko wersja europejska , i takie też zamówiłem jak sie okazało nie pasują , może ktoś z grupowiczów orientuje się gdzie mogę dostać . Dodam że zastanawiałem sie nad przetoczeniem tarcz lecz jak je zmierzyłem to mają grubość 8 mm i lewa tarcza ma bicie. Dzięki z góry za Pomoc.
kiepuczi - 13-07-2006, 05:33
dziwne ze niepasuja, nierozumie pod jakim wzgledem niepasuja. Kto ci instalowal te tarcze, jestes pewnien ze podszedles do tego poprawnie. wersja euro i usa niczym sie nie rozni pod wzgledem zawieszenia i etc. na grubosc moga tylko z jednego powodu niepasowac, jelsi nie wcisnoles tloczka do srodjka spowrotem to nie wcisniesz nowej traczy medzy zacisk!!!!
Anonymous - 13-07-2006, 10:35
nie chcą wejsć na szczęki za mały otwór wewnętrzny, rozstaw śrób pasuje.
kiepuczi - 15-07-2006, 20:52
mzoe zakladasz je na zaciagnietym hamulcu recznym ), istnieje takie cos jak srobka regulacji hamulca recznego, sprobuj sie nie pobawic. wersja euro niczym sie nie rozni od amerykanskiech, zawieszenie i cala reszta jest takie same lacznie z hamulcami.
Anonymous - 16-07-2006, 11:50
jak już wcześniej napisałem były to tarcze do wersji europejskiej , znalazłem sklep do którego zanisołem starą zdemontowaną tarczę gość wymierzył i zamówił na drugi dzień właściwą taraz jest OK, równierz potwierdził że ta wcześniej zamawiana to wersja europejska.
|
|
|