To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - światło w bagażniku - hatchback.

kkriss - 04-04-2009, 09:53
Temat postu: światło w bagażniku - hatchback.
Witam
Cari 1.8 GDI po lifcie hatchback

Ostatnio dałem do robienia czujniki cofania i od tego czasu światło w bagażniku nie świeci, co ciekawego jak patrzę tam gdzie było śiatło to jest dziura, nic - świeciłem latarką i nawet nie widziałem miejsca na żarówkę.

Myślę, że może to wszystko wpadło do środka tam za ten plastik w bagażniku, wiecie jak się tam dostać najprościej?

Pozdrawiam

Nie dubluj tematów
pzdr. Chooper

Piwor - 04-04-2009, 11:05

Jeśli wpadniesz dziś do MArka, ogarnąć poduchy, to i tym się zajmiemy. :P
kkriss - 04-04-2009, 11:19

a kiedy tam będziecie?
DAj mi znać sms'em nr tel wysyłam PW

[ Dodano: 05-04-2009, 21:06 ]
Ok dziś się zabrałem i zrobiłem.

Napisze co i jak jakby ktoś się kiedyś zastanawiał.

Aby się tam dostać i zmienić np żarówkę, trzeba wyjąć wszystko z bagażnika, no poza kołem zapasowym, trzeba wyjąć też tą płytę co przykrywa koło zapasowe, po prostu odręcić zawiasy i można wyjąć.
Teraz maskownica po środku. Ta z której wystaje metalowe haki do zamknięcia klapy.
Trzeba ją wyjąć, najpierw uszczelka troszeczkę siły i spokojnie wyjdzie, spróbować wyjąć tą maskownice, ale - na dole między kołem zapasowym a tą maskownicą są takie dwa kręciołki, jak jest problem trzeba je ustawić w pozycji pionowej.

Teraz pora na ten plastik po lewej stronie, jest on przymocowany na 3 śruby, które są przykręcone do dołu bagażnika. Dodatkowo trochę trzeba wyjąć uszczelkę, teraz trochę zabawy z tym plastikiem i spokojnie on wyjdzie - tylko nie za dużo siły aby coś się nie złamało.

Wystarczy go w sumie lekko odgiąć i mamy dostęp do światełka.

saphire - 09-04-2009, 14:00
Temat postu: Re: światło w bagażniku - hatchback.
kkriss napisał/a:
Myślę, że może to wszystko wpadło do środka tam za ten plastik w bagażniku, wiecie jak się tam dostać najprościej?

Rozebrać lewy boczek - to 5 minut roboty

kkriss - 10-04-2009, 21:58

To zależy ile masz gratów w bagażniku :-)
Po 2, za pierwszym razem schodzi trochę dłużej, gdyż człowiek bardziej uważa aby nic nie uszkodzić, gdyż nie wie gdzie co jest przykręcone.

demeone - 10-04-2009, 22:08

wszystko bylo w manualu