To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Wkładka do zamka

Anonymous - 12-07-2006, 22:04
Temat postu: Wkładka do zamka
Witam!

Mam pytanko. Czy można przełożyć bezpiecznie wkładkę z zamka drzwi pasażera do drzwi kierowcy. Miałem próbę włamania i wkładka w drzwiach kierowcy jest uszkodzona. Chcę uniknąć kupowania nowej wkładki bo musiałbym używać dwóch kluczy. Pomyślałem zeby zamienić wkładki bo otwieranie samochodu od strony pasażera zaczyna mnie drażnić.

Z góry dziękuję za pomoc.

Anonymous - 13-07-2006, 00:01

nie ma zadnego problemu wkładka jest taka sama nawet z klapy bagaznika by ci pasowała
Anonymous - 13-07-2006, 21:14

Serdeczne dzięki za podpowiedź.
Anonymous - 13-07-2006, 22:57

Wiele osób w takiej sytuacji decyduje się na montaż centralnego zamka sterowanego radiowo - pilotem. Wkładki w drzwiach można przy takim rozwiązaniu całkowicie odłączyć i nie martwić się o to że ktoś nam zniszczy zamek, bo i tak nie wejdzie do środka ;-)
Koszt takiej imprezy w warsztacie to 210zł centralny zamek i 150zł sterownik radiowy lub 150zł centralny zamek ze sterowaniem radiowym u znajomego Mitsumaniaka 8)

brodzky - 14-07-2006, 18:01

Albo 100 zl na allegro (master+slave+pilot) i 5h wolnego czasu :)
Anonymous - 24-07-2006, 19:32

SEBULBON napisał/a:
nie ma zadnego problemu wkładka jest taka sama nawet z klapy bagaznika by ci pasowała

Mała poprawka: z klapy bagażnika nie pasuje. Zamek w bagażniku ma tylko otwierać klapę a w drzwiach jeszcze zamykać (obraca się tylko w prawo a w drzwiach w obie strony), sprawdziłem bo przełożyłem z drzwi pasażera.

Anonymous - 24-07-2006, 22:19

Mowa o wkładce (bębenku) czy o zamku? Cały zamek na 100% nie pasuje, wkładka może pasować.
Anonymous - 24-07-2006, 23:52

sama wkładka pasuje bo jest taka sama jak pozostałe ,a co do bębenka zgadza się jesli się przełoży z klapy do drzwi to napewno nie będzie pasować.
akbi - 25-07-2006, 08:29

lebid, proponuję Ci kupić wkładkę gdzieś tanio ze szrotu i następnie iść do dobrego fachowca od dorabiania kluczy i dorobi Ci wkładkę do tego kluczyka który masz.
Ja tak kiedyś zrobiłem po włamie do mojego auta, więc wiem że napewno tak można :wink:

Krzyzak - 25-07-2006, 10:31

No więc ja przekładałem w sobotę zamek z drzwi pasażera do bagażnika. Otóż ten z bagażnika jest dłuższy i trzeba całkowicie zdemontować ten drut oraz plastik przy zamku - inaczej nie można by opuścić szyby. Całość działa, ale zamki muszą być przekręcone o 180 st. w stosunku do swojego położenia, więc jakoś trzeba to umieć potem podłączyć. Bagażnik teraz otwieram tak, jakbym zamykał drzwi pasażera :) - ale najważniejsze, że działa.
Anonymous - 03-08-2006, 18:11

Tu masz nową wkładkę z dwoma kluczami za niecałe 30zł
http://www.moto.allegro.p...?item=118615970 ;-)

cns80 - 04-08-2006, 07:32

bartek_nkm napisał/a:
Tu masz nową wkładkę z dwoma kluczami za niecałe 30zł
http://www.moto.allegro.p...?item=118615970 ;-)

Powiedz mi jak to zrobiłeś ? Jak się wchodzi na obcojęzyczne Allegro ?
Pozdrawiam

Krzyzak - 04-08-2006, 07:37

Cieni - piszę tu, bo możesz nie zauważyć gdzieś indziej. Do Twojego motta w podpisie powinieneś dodać autora - to powiedział Albert Einstein.
cns80 - 04-08-2006, 09:13

Krzyzak napisał/a:
Cieni - piszę tu, bo możesz nie zauważyć gdzieś indziej. Do Twojego motta w podpisie powinieneś dodać autora - to powiedział Albert Einstein.

Wiem, wiem :)
Dzięki za przypomnienie. Już zmieniam.
Pozdrowienia

P.S. Zalicz sobie punkt "pomógł", bo pół roku temu regulowałem TPS/IPS według twojej strony i trochę mi to pomogło. Jeszcze raz wielkie dzięki.

Anonymous - 04-08-2006, 18:04

Podłącze się do tematu. Otóż nie otwiera mi sie bagażnik z kluczyka. Wyjąłem wkładke i nie bardzo wiem czy da sie z nią coś zrobić czy trzeba wymienić. Bo po zimie mi przestał się kluczyk obracać w zamku, więc penie sie świństwa napaprało, ale nie mam pomysłu jak to rozebrać żeby przeczyścić, no chyba że jest jakiś patent na czyszczenie bez rozkładania wkładki.