To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - halogeny przednie

KkAaZz - 04-04-2009, 20:12
Temat postu: halogeny przednie
Witam koleżanki i kolegów,

mam outka z USA 3,0 i jak to w amerykańcach - z niższej półki - brak mu przednich halogenów - ma tylko zaślepione dziury.

Proszę bardzo o info gdzie i za ile mogę takie cuda kupić. Może jakieś numery, itd

Dziękuję bardzo z ainfo

Kaz

rezon - 04-04-2009, 20:57

Pomyśl czy warto? Oprócz halogenów, to jeszcze zmiana dźwigni na kierownicy, przekaźnik, dokładanie wiązki - można praktycznie skompletować na alledrogo. A praktycznie nie będziesz ich używał
KkAaZz - 04-04-2009, 21:09

myślałem, że zakładam, wiązki sa poprowadzone i już, ale skoro to aż tyle zachodu to chyba sobie daruję

dzieki

kaz

zalesik - 05-04-2009, 10:26

KkAaZz napisał/a:
jak to w amerykańcach - z niższej półki - brak mu przednich halogenów

Gdybyś kupił kolego wersję XLS zamiast LS miałbyś te halogeny w standardzie.
Zarówno w Stanach jak i w Europie dostępne są wersję uboższe, jak i lepiej wyposażone

pozdrawiam

Hiszpan - 05-04-2009, 13:01

rezon napisał/a:
Oprócz halogenów, to jeszcze zmiana dźwigni na kierownicy, przekaźnik, dokładanie wiązki
Dźwignię można sobie chyba darować i zamontować jakiś wyłącznik w wolnych miejscach obok wyłącznika ASC. Resztę pasowałoby założyć ;)
Anonymous - 05-04-2009, 19:45

Mam już trzeci samochód z halogenami a używałem ich może z 3-4 razy w życiu. Pytanie czy chcesz je mieć żeby używać czy żeby ładniej samochód wyglądał?
KkAaZz - 05-04-2009, 19:46

czyli poza zakupem halogenów, muszę jeszcze ciągnąć wiązki, itd. To chyba faktycznie za dużo zachodu. Ale ile takie coś w ogóle kosztuje, jakie to są koszty?
A co do wersjo, to się zgadzam tylko XLS, od LS różniła się sporą ilością tysiączków, więc ...

kaz

apikus - 05-04-2009, 22:15

KkAaZz napisał/a:
czyli poza zakupem halogenów, muszę jeszcze ciągnąć wiązki, itd.

Najpierw sprawdź, bo wcale tak nie musi być. Wiązki mogą być podciągnięte.

Ja bardzo często używałem świateł przeciwmgielnych, ale może to ze względu na miejsce zamieszkania i dość częste mgły, szczególnie jesienią.

rezon - 06-04-2009, 10:08

apikus napisał/a:
Ja bardzo często używałem świateł przeciwmgielnych
dużo zależy od samochodu, a szczególnie jego świateł mijania - lustra, żarówek, itp. Jak są dobre, to przecimgielne niewiele dają. stąd rzadsze używanie przez niektórych. Outek ma dość dobre światła - zwłaszcza xenony. po za tym jak dużo jeździsz, to nie ma znaczenia gdzie mieszkasz - i tak znajdziesz mgłę po drodze.
MarcinB - 12-04-2009, 20:36

zalesik napisał/a:
KkAaZz napisał/a:
jak to w amerykańcach - z niższej półki - brak mu przednich halogenów

Gdybyś kupił kolego wersję XLS zamiast LS miałbyś te halogeny w standardzie.
Zarówno w Stanach jak i w Europie dostępne są wersję uboższe, jak i lepiej wyposażone

pozdrawiam

W XLS są światła dzienne "daytime running lights" z 27W żarówkami, a nie halogeny

zalesik - 13-04-2009, 23:29

MarcinB napisał/a:
W XLS są światła dzienne "daytime running lights" z 27W żarówkami, a nie halogeny

"daytime running lights" montowane są w miejsce przeciwmgielnych w kombinacji z przednimi xenonami. Jeśli zamówisz wersję bez xenonów, bedziesz miał halogeny