Pajero II - [2.5 TD] Przednie półosie
kargullo2 - 05-04-2009, 22:37 Temat postu: [2.5 TD] Przednie półosie Witam,
zabralem sie za wymiane osłony i nie wiem jak zdjac przegub. Biłem gumowcem i nic. Może jest jakis sposób żeby zeskoczył. Wiecie coś?
Pozdrowienia.
PiotrC - 06-04-2009, 17:25
W piaście jest pierścień zabezpieczający półoś przed wysunięciem. Musisz się do niego dostać i zdjąć. Trzeba też zbić sworzeń zwrotnicy.
kargullo2 - 06-04-2009, 20:09
Witam.Dzieki,ale ja chcę rozdzielić przegub od półośki w celu wymiany gómowej osłony.Zwrotnice i piastę juz zdjąłem.
PiotrC - 07-04-2009, 20:18
Też jest zabezpieczona pierścieniami rozprężnymi. Jeżeli dobrze pamiętam to takimi drucianymi. Musisz półośkę złapać w imadło, wypiąć zabezpieczenia i zdjąć przegub. Robiłem to dosyć dawno i dokładnie nie pamiętam, w którym są miejscu.
Pozdrawiam
polaff - 02-05-2009, 07:38
JA zawsze zdejmuję przegub uderzając w niego młotkiem aż zabezpieczenie puści (pierścień sprężysty) nie wiem czy w terenówkach jest tak samo jak w osobówkach...
zbyszekm2 - 04-05-2009, 08:28 Temat postu: Re: Przednie półosie
kargullo2 napisał/a: | Witam,
zabralem sie za wymiane osłony i nie wiem jak zdjac przegub. Biłem gumowcem i nic. Może jest jakis sposób żeby zeskoczył. Wiecie coś?
Pozdrowienia. |
trzeba zsunąc osłonę, przyłozyć poządny zbijak do jkoszyka, jak najbliżej półosi i udeżyc pożądnym młotem. powinno zejsć.
Gumopwym to se można, wiesz co!
|
|
|