To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - AUTOALARM CEL 200

STRUSIU - 13-07-2006, 22:58
Temat postu: AUTOALARM CEL 200
Szukam informacji o autoalarmie CEL 200, dokładniej o ustawieniu go tak aby pipkał przy załączeniu i wyłączeniu (był montowany w ASO Słupsk).
W chwili obecnej sygnalizuje mi tylko mruganiem kierunków.
Ktoś ma więdzę na ten temat ?

Anonymous - 13-07-2006, 23:30

a nie masz oddzielnego guziczka na pilocie do cichego i glosnego uzbrajania?
STRUSIU - 14-07-2006, 10:14

Mam dwa piloty.
Pierwszy ma jeden przycisk, a drug ma dwa przyciski.
Myślę, że właśnie tym drugim coś się ustawia tylko nie wiem jak.
Wszystkie przyciski tak samo uzbrajają i rozbrajają alarm.

Krzyzak - 14-07-2006, 10:25

Tu na forum się czasem pojawia CENTURION_ALARM (to nick), który ma instrukcje do wielu modeli. Prawdopodobnie tym z 2 przyciskami trzeba wcisnac 2 naraz przez kilka sek., wtedy wchodzi w tryb serwisowy i mozesz ustawiac rozne parametry pracy alarmu.
Rozumiem, ze syrena sprawna? - bo widzialem wiele aut, gdzie do wymiany byla syrena.

tomusn - 14-07-2006, 11:41

STRUSIU napisał/a:
Mam dwa piloty.
Pierwszy ma jeden przycisk, a drug ma dwa przyciski.
Myślę, że właśnie tym drugim coś się ustawia tylko nie wiem jak.
Wszystkie przyciski tak samo uzbrajają i rozbrajają alarm.

no to szkoda, że Cię nie będzie w sobotę w Żninie, bo Bartek_NKM ma być, a on się zna na alarmach i tym podobnych

STRUSIU - 14-07-2006, 14:26

Krzyzak, jasne że syrena sprawna :D

tomusn, bardzo chcę jechać, ale z pracy mnie nie wolnią :cry:
Miałem dwie pierwsze soboty wolne buuuu :cry: i teraz trzeba odpracować :cry:

Karwoś - 22-07-2006, 12:35

Wydaje mi się że przytrzymanie 2 przycisków włącza i wyłącza dzięk uzbrajania.
STRUSIU - 22-07-2006, 13:32

Sprawdzałem taką opcję. Nie działa :(
gigant87 - 22-07-2006, 17:15

jest tak w Cheetah, ale moze tutaj też poodbnie, w tym alarmie (Cheetah) trzeba przekręcić kluczyk w stacjce, tak aby zaświeciły sie kontrolki i nacisnąć przycisk otwierania, spróbuj cos takiego ;)
STRUSIU - 22-07-2006, 21:32

gigant87, sprawdziłem. Po zapaleniu kontrolek alarm nie reaguje na przyciski pilota.
Na pewno jest jakaś procedura do ustawiania alarmu. Tylko jaka :?

Anonymous - 22-07-2006, 22:31

W moim alarmie syrenka odzywa się gdy przytrzymam przycisk zamykania/otwierania przez ok. 3 sekundy. Jeśli wcisnę przycisk na krócej, mrugają tylko kierunkowskazy (alarm oczywiście się załącza). Wypróbuj i tę opcję.
Napisałeś, że po przekręceniu kluczyka pilot nie reaguje. Dziwne... Po włączeniu zapłonu też nie reaguje? Sprawdzałeś bezpieczniki autoalarmu? W moim przypadku, kiedy nie odzywała się syrenka podczas zamykania/otwierania auta, spalony był bezpiecznik głównego zasilania alarmu. Alarm był zasilany zasilaniem awaryjnym, które nie radziło sobie z syrenką.

STRUSIU - 22-07-2006, 23:12

gregorbu, jak dłużej przytrzymam przycisk w pilocie to włącza się alarm (syrena wyje).
Pisałem, że po zapaleniu kontrolek (czyt.po włączeniu zapłonu - kluczyk w stacyjce) alarm nie reaguje (nie steruje drzwiami i nie włącza/wyłącza ararmu). Być może jest to związane z imobilizerem.
Sprawdzę bezpiecznik, choć wydaje mi sie to mało prawdopodobne bo syrena wyje jak jest załączony alarm a drzwi otworzę kluczykiem.