Ubezpieczenia - Ubezpieczenie OC - koniecznie przy sobie?
SZYNA - 06-04-2009, 20:17 Temat postu: Ubezpieczenie OC - koniecznie przy sobie? Nie wiem gdzie, ale obiło mi się ostatnio o uszy, że nie trzeba ze sobą wozić ubezpieczenia OC. Podobno w razie kontroli Policja może to bez problemu sprawdzić. Możecie potwierdzić tą informację? Bo nie wiem czy jest prawdziwa
Tak na marginesie: przed rejestracją auta myślałem też, że przegląd z Unii Europejskiej jest nadal u nas ważny i nie trzeba robić badania technicznego przed pierwszą rejestracją, jednak pani z urzędu komunikacji rozwiała moje wątpliwości. Przegląd jest konieczny. Nasi "kochani" posłowie dopiero nad tym pracują a z tego co później wyczytałem w Internecie to sprawa ciągnie się już od 2007 roku
siwek - 06-04-2009, 20:21
http://moto.onet.pl/15514...kul.html?node=2
m. in. w tym temacie o tym piszą
z jednej strony to dobry pomysł, z drugiej i tak zawsze razem się trzyma dowód rejestracyjny i polisę więc albo to i to alo żadnego sie nie ma
rick - 07-04-2009, 10:33
jeżeli chodzi o przeglądy to unia zabroniła już nam nakazywać robić w przypadku auta sprowadzonego zza granicy(jeżeli jest ważny z innego kraju unijnego). niestety Polska się jakoś nie może dostosować.... ja też niedawno miałem ten problem. miałem ważny przez rok czasu belgijski przegląd... lecz pani w urzedzie powiedziała "my nie możemy tego akceptować bo nie wiadomo na jakim poziomie są takie przeglądy na zachodzie...) myslałem że ją tam wyśmieje
gulgulq - 07-04-2009, 10:35
poczekamy pożyjemy, moze znów ETS machnie wyrok że Polska sie nie dostosowała i za rok, lub dwa będa zwracać pieniążaki za niepotrzebny - wymuszony przegląd
SZYNA - 07-04-2009, 15:11
Jakoś średnio mi się chce wierzyć w to, że cokolwiek nam zwrócą, przegląd jest jeszcze do przeżycia, gorzej z opłatą recyklingową, 500 zł za nic
Mój przegląd z Niemiec byłby ważny do maja 2010 ale cóż, skoro oni robią je na Cytat: | nie wiadomo na jakim poziomie | to lepiej zrobić je u nas gdzie dbałość o szczegóły z pewnością jest większa
Karwoś - 10-04-2009, 14:15
A wygląda tak że jedzie sie do pana miecia daje dowód odbiera i do domu.
Juiceman - 11-04-2009, 18:01
Dziś przeczytałem ciekawego newsa, jeśli ktoś będzie chciał najtańsze OC to idealna propozycją będzie ta strona http://rankomat.pl/ na razie skromnie, później ma się znaleźć 12 Towarzystw - ponoć w UK takie wyszukiwarki są bardzo popularne?
docencik87 - 11-04-2009, 20:12
www.ipolisa.pl już dawno taka wyszukiwarka istnieje
Paweł_BB - 11-04-2009, 21:40
docencik87 napisał/a: | www.ipolisa.pl już dawno taka wyszukiwarka istnieje |
W spisie nie ma Evo
atsar - 15-05-2009, 14:54
Paweł_BB napisał/a: | docencik87 napisał/a:
www.ipolisa.pl już dawno taka wyszukiwarka istnieje
W spisie nie ma Evo |
kalkulacje maja sie nijak do tego co wyliczam u siebie w biurze
|
|