To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - 14 latek jechał 170 km/h

Marcin-Krak - 07-04-2009, 21:21
Temat postu: 14 latek jechał 170 km/h
Szczegóły

Po prostu ręce opadają :evil:
Mamuśka skończona idiotka - brakuje słów :evil:

Student - 07-04-2009, 21:27

Dla mnie nie jest problemem że chłopak jechał, mam to gdzie, problemem jest to że Matka dostała 300ał, za udostępnienie samochodu, a gdzie mandat 500 - 700zł, za przekroczenie prędkości itd.
To jest tak samo jak z wyrokiem za ostatnią USTAWKĘ dwie osoby skazane.

Normalnie mam w d...e ten kraj. W nim po prostu nie opłaca się być uczciwym.

akbi - 08-04-2009, 08:42

Student napisał/a:
Dla mnie nie jest problemem że chłopak jechał, mam to gdzie, problemem jest to że Matka dostała 300ał, za udostępnienie samochodu, a gdzie mandat 500 - 700zł, za przekroczenie prędkości itd.

dokładnie ... to tak samo jak ciągle powtarzam ... że za spowodowanie stłuczki lub nawet wypadku (gdzie osoba leży krócej jak 7 dni w szpitalu ... lub ma L4 krócej niż 7 dni ... nie pamiętam) przeważnie otrzymuje się mniejszy mandat niż można dostać za przekroczenie prędkości :evil: :evil: :evil:

Chooper - 08-04-2009, 10:23

IMO mandatu nie było, bo młody nie ma uprawnień do kierowania (nie mylić z jazdą bez dokumentu), a takie sytuacje są chyba kierowane do SG, no i młody z matką dostali na garba sąd...ale rodzinny bo on ma 14 lat
karolgt - 09-04-2009, 12:00

no pogratulować, napewno pierwsza (albo jedna z pierwszych jazd) z taką prędkościa, przy jakiejkolwiek sytuacji zagrożenia pewnie nie wiedziałby jak sie zachować i by spanikował w końcu w rowie albo na kimś innym.

Jakoś nie wierze że ta matka nie była pijana :D

Student - 09-04-2009, 12:18

Wątpię aby była to pierwsza jazda.

Ja w jego wieku potrafiłem już powozić:
TIRA, koparkę gąsienicową Waryński 606, motocykle wszelkiego wydania począwszy od motorynki a skończywszy super szybkich zabijakach.
Doliczyć należy oczywiście samochody osobowe.
Choć moja edukacja zaczynała się w wieku 6 lat i trwa aż do dzisiaj i jest to właściwa droga.

Dzisiejsze czasy doprowadziły do tego że przeciętny "badylarz" kupuje swojemu synkowi np. Bandita czy GSX-a a chłopak nigdy tym nie jeździł , przeważnie efekt jest taki że po 3 miesiącach chowają chłopaka do piachu.

Jest to głupota rodziców no i brak doświadczenia prowadzącego.

mkm - 09-04-2009, 12:34

Student napisał/a:

TIRA, koparkę gąsienicową Waryński 606, motocykle wszelkiego wydania począwszy od motorynki a skończywszy super szybkich zabijakach.

Ale zaloze sie ze obok nie siedzial rodzic i nie pozwalal Ci jezdzic z takimi predkosciami...

Student - 09-04-2009, 12:50

Oczywiście masz rację, poza jednośladami tak było, w momencie gdy siadałem na duże jednoślady byłem dorosły mentalnie, w odróżnieniu do mojego brata który po 15 latach jeszcze nie dorósł.
szpala85 - 09-04-2009, 14:50

Student napisał/a:
Choć moja edukacja zaczynała się w wieku 6 lat i trwa aż do dzisiaj i jest to właściwa droga.

ja w takim wieku zaczynałem od URSUS-a C-330 potocznie zwanego "Ciapkiem " :twisted: To dopiero była jazda na dwóch cylindrach ( ledwo sprzęgło wciskałem :lol: ) :twisted:

mlun - 10-04-2009, 12:26

A odroczki żadnej nie dostał za taką jazde? Czy to od jakiegoś wieku mogą dopiero dać?
lukasz12 - 10-04-2009, 18:44

I "przypadkiem" jechali wozem mojej ulubionej marki ;>