Space Wagon Ogólne - Dziwne dĽwięki podczas jazdy
skull - 13-04-2009, 11:51 Temat postu: Dziwne dĽwięki podczas jazdy Witam.Od jakiego¶ czasu słyszę w aucie podczas jazdy dziwny dĽwiek co¶ podobnego do wycia na biegu wstecznym.DĽwiek dobiega z przodu i podczas nawet delikatnego dodawania gazu,podczas odjęciu gazu cisza.Zastanawiam się czy to nie sprzęgło bo na postoju lub gdy auto toczy się na luzie i gazuję silnikiem jest tylko normalny dĽwięk silnika Czyli wycie jest pod obci±żeniem.Chyba że jest to normalny dĽwięk w Space Wagonie GDI
Owczar - 15-04-2009, 12:23
A może łożyska w skrzyni biegów? Czy podczas hamowania silnikiem na 1, 2 biegu nie słyszysz podobnych dĽwięków?
Sprzęgło możesz raczej wykluczyć.
Anonymous - 15-04-2009, 21:49
Zgadzam sie z Owczarem...To moga byc łozyska w skrzyni. Miałem to samo u siebie|(patrz moje wczesniejsze tematy). Kosztowalo mnie to ok 1500 zl za caly komplet łożysk plus jakies synchronizatory...
skull - 16-04-2009, 10:27
a u Ciebie Michal jest chyba inna skrzynia bo masz 4x4.Może u mnie nie będzie tak Ľle chociaż już same rozbieranie skrzyni to lipa
[ Dodano: 04-05-2009, 19:40 ]
Siemanko chciałbym od¶wieżyć temacik ponieważ dzisiaj zauważyłem że ten dĽwięk o którym pisałem w pierwszym po¶cie jest słyszalny na postoju ,nawet bardziej nie wycie a głuche stukanie ,terkotanie ciężko jednoznacznie okre¶lić. Jak wycisnę sprzęgło dĽwięk znika i jest cisza. Byłem u znajomego mechanika ,bo już zwaliłem wszystko na sprzęgło ,ale on po odsłuchaniu i przejechaniu autem stwierdził że to nie sprzęgło tylko co¶ w skrzyni. Powiedział żebym jeĽdził nie zawracał sobie tym głowy. Ostatnio zmieniałem olej w skrzyni może zły wybrałem Poradzicie co¶ mitsumaniaki
|
|
|