Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Przesuwające się dywaniki !
lamariusz - 13-04-2009, 21:35 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Przesuwające się dywaniki ! Witam. Kupiłem gumowe dywaniki z tej licytacji
http://www.allegro.pl/ite...ma_prz_lew.html
http://www.allegro.pl/ite...ma_prz_pra.html
odradzam zakup tych dywaników. Zawsze przesuwają się szlag mnie trafia. Próbowałem podkleić pod nie rzep, ale do tych dywaników nic się nie przykleja.
Jeżeli macie jakieś porady, sposoby, żeby dywaniki leżały na swoim miejscu a nie jeździły po całej podłodze będę wdzięczny.
rasiak1980 - 13-04-2009, 22:42 Temat postu: Re: Przesuwające się dywaniki ! nie wiem jak w mitsubishi ale w fordzie miałem takie jakby zatrzaski w dywanie w podłodze znajdowały się oprawki od nich a w dywaniku w tych miejscach był otwór przez który mocowało się zatrzaskiem, zobacz czy czegoś takiego nie masz przypadkiem.
maly124 - 13-04-2009, 22:43
Witam proponuje sprubować przyklejić na ciepło ja posiadam pistolet na klej nie wiem jak to się fachowo nazywa ale podklejałem dywaniki u szfagra kupił na allegro niby allu i powiem jedno rzepy wytrzymały a dywaniki już nie pistolet kupiłem w brikomarsche plus wkłady nie duży koszt a przydatne polecam
Student - 14-04-2009, 06:37
Taśma dwustronna będzie trzymać, a do niej rzepy.
SHARK1979 - 14-04-2009, 11:27
A ja zawsze daje wkręty ze sporą podkładką w oryginalne otwory w podłodze i jest git, już tak w 4 aucie
wichura1 - 14-04-2009, 22:22
Bo się uparliście żeby kupić dywaniki koniecznie z podpórką pod lewą nogę. Ja kupiłem porządne bez podpórki i się nie przesuwają.
SHARK1979 - 15-04-2009, 17:05
Ja zakupiłem coś takiego i jest oki
Kofi - 15-04-2009, 18:39 Temat postu: Re: Przesuwające się dywaniki !
lamariusz napisał/a: | Zawsze przesuwają się szlag mnie trafia. Próbowałem podkleić pod nie rzep, ale do tych dywaników nic się nie przykleja.
Jeżeli macie jakieś porady, sposoby, żeby dywaniki leżały na swoim miejscu a nie jeździły po całej podłodze będę wdzięczny. |
Pewnie guma taka, że się jej nic nie trzyma. Może wszyć pasek rzepa?
Ewentualnie na wkręt, najlepiej taki bardzo gruby plastikowy, z rzadkim i szerokim gwintem, oraz krótki zarazem z bardzo płaskim i cienkim łbem. Przez dywanik wkręcić w materiał podłogi.
Przesuwający się dywanik moze wyprowadzić z równowagi
lamariusz - 15-04-2009, 21:49
SHARK1979
A ja zawsze daje wkręty ze sporą podkładką w oryginalne otwory w podłodze i jest git, już tak w 4 aucie
A w którym miejscu znajdę oryginalne otwory w podłodze do przykręcenia dywaników.
Ja stoję na stanowisku, że gumowe duwaniki mają przewagę nad materiałowymi-nie przepuszczają wody.
Dobre też jest przyszycie rzepów pod spód dywaników tylko to kupę roboty no i tym samym dziurawimy dywanik.
Mam też na myśli, jakąś matę antypoślizgową pod dywaniki. Żona często sprzaąta Cari, ponieważ to ona głównie nią jeździ. Jak przykręcę dywaniki to będzie miała argument, żebym sprzątaniem się sam zajął.
Może macie jeszcze jakieś praktyczne pomysły.
SHARK1979 - 16-04-2009, 13:25
lamariusz napisał/a: | A w którym miejscu znajdę oryginalne otwory w podłodze do przykręcenia dywaników | Pod fotelem przed wyprofilowanym elementem są otwory w podłodze które mogą być zakryte tapicerą, weź coś cienkiego metalowego i poszukaj, co do dywaników przynajmniej u mnie ocalał jeden od pasażera i on ma od strony fotela dwa otwory plastikowe w które wsadza sie kołeczki zamiast wkrętów i jest git, one mają własny gwint i łepek.
lamariusz napisał/a: | Ja stoję na stanowisku, że gumowe duwaniki mają przewagę nad materiałowymi-nie przepuszczają wody. | Tu się zgodze ale bardziej na okres zimowy ale latem taki ładny dywanik fajnie wygląda
[ Dodano: 16-04-2009, 13:31 ]
lamariusz, http://moto.allegro.pl/it...ma_stopery.html
Tu masz aukcje gdzie widac te "stopery"
|
|
|