To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Disp i mp3 jednocześnie

Anonymous - 18-07-2006, 21:25
Temat postu: Disp i mp3 jednocześnie
Ostatnio natknąłem się na reklamę tego maluszka. W skrócie, to pendrive z odtwarzaczem mp3, który posiada ograniczoną zdolność broadcastera, czyli nadawania muzyki poprzez fale radiowe do innych odbiorników. Teoretycznie dzięki niemu możnaby słuchać ulubionej muzy w coraz popularniejszym formacie mp3 w dowolnych radiach, w tym w nieszczęsnym MitsuKasetowcu z legendarnym DISP. Wystarczy nastroic radio na częśtotliwość nadawania playera i juz słyszysz muzę. Ty i wszyscy mijani kierowcy :twisted:

Wiem że straty w jakości dźwięku transmitowanego na FM mogą być znaczne, ale niewybrednym uzytkownikom firmowej zabudowy audio pewnie nie będzie to aż tak przeszkadzać. Obił się ktoś o takie rozwiązanie? Warto się pobawić i wydać 2 bańki?

Matejko - 18-07-2006, 22:40

zawsze mozesz radyjko zmienic na takie z cd lub kupic inne a przelaczanie na wyswietlaczu robic tym hattrickiem opisanym na forum mkp
Serek - 19-07-2006, 20:14

W jaki sposób ma niby działać to przesyłanie sygnału ? Jestem ciekawy tego rozwiązania. Gdzie znajduje się taka informacja ?
Anonymous - 19-07-2006, 20:24

Parę słów o maluszkach marki:
Neuros II
Aireo
Belkin

Oferta allegroludków

A tu info dla amatorów zrób sobie sam.

Maciek - 19-07-2006, 21:41

Są od dawna z FM Transmiterami mają 1-2 częstotliwości na których nadają sygnał. Stoisz radyjko podczas nadawania z takiego ustrojstwa i odbierasz potem na zaprogramowanej częstotliwości. ALE ja miałem 2 lub 3 takie do sprawdzenia i powiadam Ci że jakość tego "sygnału" była słabawa (płaski sygnał brak niskich i wysokich). Moze jednak moje radio było kiepskie (normalne stacje radiowe szły ok) lub te odtw. lub ich część odpowiadająca za nadawanie była słaba. Miałem takie cyko tzn kasete z kablem i mini jack'iem na końcu i to dawało lepszy dźwięk a jak wiadomo nie jest to super rozwiązanie.
Mozesz jeszcze zobaczyć pentagrama z taką funkcją.
PS moja opinia kup radio do auta z gniazdem usb i podpinaj pena bo nagrywanie płytek też sie nudzi :)