To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Woda w schowku w bagażniku..

Xiff - 17-04-2009, 10:46
Temat postu: Woda w schowku w bagażniku..
Czuwaj!!!

ostatnio wyjalem moja linke holownicza zeby kumpla przeciagnac do warsztatu.. jakie bylo moje zdziwienie ze ociekala zardzewiala woda... rdza pochodzila z haka od linki, a woda..? ciekawe ze juz jakis tydzien bylo sucho, wiec woda tam musiala stac.
Chodzi konkretnie o schowek po lewej stronie przy tylnim kole. Czy komus sie takie cos przytrafilo..? zastanawiam sie jak z tego spuscic ta wode bo jest jej tam ze 3 centymetry...
Jak wywierce otworek to woda splynie, ale potem bedzie rdzewiec. poza tym trzeba by znalezc ktoredy wplywa, a to nie proste...
Jak ktos cos wie to niech da znac..
dzieki...
aha dodam ze to kombi (o ile to istotne).

stary alfer - 17-04-2009, 10:57

Xiff, otworów nie wierć, spróbuj może dużą strzykawką i pojeździj kilka dni żeby to cholerstwo przeschło.

Puszcza albo uszczelka z tylnej bocznej szybki (niech ktoś leje w wodę, Ty patrz od wewnątrz czy to to). Jeśli to, to pojedź gdzieś, niech wytną i wkleją jeszcze raz.

Woda może też włazić od dołu (ciężkie do zdiagnozowania), lub zasuwa po rowkach odprowadzających wodę od lewej górnej krawędzi tylnej klapy w dół do zderzaka. Być może na zgrzewach blachy, które tam są gdzieś leci...

Ja miałem tam wilgoć i rdzę, ale u mnie był to wynik uderzenia właśnie w ten bok.

Więcej pomysłów nie mam... :(

Xiff - 17-04-2009, 11:14

spodziewam sie ze to gdzies od dołu wlatuje, ale poprubuje... w przyszlym tygodniu moze... dzieki za podpowiedzi..
miki4x4 - 19-04-2009, 10:22

obejrzyj dobrze nadkola, najlepiej wymyj karcher'em. A wodę najlepiej usunąć szmatą - wkładasz szmatę, wykręcasz i tak w kółko :)
nikiniko - 19-04-2009, 13:58

Miałem podobnie u siebie też z lewej ale w galu po zimie
ze 3 litry wypompowałem za pomocą szmatki :D

rosomak1983 - 20-04-2009, 02:44

Szybciej i łatwiej byłoby gąbka... :wink:
miki4x4 - 20-04-2009, 07:12

pod warunkiem że gąbką dotrze w każde miejsce. Długim paskiem szmaty łatwiej.
Xiff - 20-04-2009, 10:37

ok.. biore szmate, gabke i wiadro i do boju... strzykawy nie znalazlem :)
stary alfer - 20-04-2009, 13:37

Xiff napisał/a:
ok.. biore szmate, gabke i wiadro i do boju... strzykawy nie znalazlem :)

No właśnie miałem pisać, że problemem nie jest jak usunąć wodę, a skąd ona się tam wzięła :P

Temat: czym najlepiej usunąć wodę z nadkola mamy wyczerpany :P :D

rosomak1983 - 20-04-2009, 16:19

Ja proponuje spradzic to na myjni samoobsługowej. Wylewajac duze ilosci wody na określone selektywne obszary.
POZDRo

Xiff - 20-04-2009, 17:39

huh... i po bólu.. dobrze ze nie sprobowalem z ta myjnia.... jakbym tam siknal z cisnieniowki to bym mial caly bagaznik blota :)

wyciagnalem wszystko z bagaznika, zajrzalem, zeskrobalem jakies blotko, pyk... i reka mi wpadla... dziura jakies 5x10 cm.. przezarte na wylot nadkole.. skrobanie, czyszczenie, malowanie, latanie i misiek znow pelen sil... Przy okazji wymienilem sobie olej i kopulke rozdzielacza....
Dzieki za pomysly....

miki4x4 - 20-04-2009, 17:58

mówiłem, że nadkola - znam z autopsji :)
rosomak1983 - 20-04-2009, 18:10

miki4x4 napisał/a:
mówiłem, że nadkola - znam z autopsji :)

ale jak to gdzie.... nakierujcie mnie to poszukam u siebie....

Xiff - 20-04-2009, 18:57

Cytat:

ale jak to gdzie.... nakierujcie mnie to poszukam u siebie....

szukaj w okolicach kół.. ;)

rosomak1983 - 20-04-2009, 19:58

Xiff napisał/a:
szukaj w okolicach kół.. ;)

bedzie widac od środka??