Problemy techniczne - Problemy z nowym Grandis 2,0D?
Anonymous - 19-07-2006, 12:36 Temat postu: Problemy z nowym Grandis 2,0D? Witam!
Od niedawna jestem posiadaczem nowego Grandisa 2,0. Autko calkiem fajne, ale nauczony doswiadczeniem chcialbym zapytac was czy ktos juz cos takiego ma i czy ma jakies istotne problemy na ktore trzeba zwrocic uwage zanim skonczy sie gwarancja ?
Pierwszy raz mam silnik z turbo i przyznam ze mi swist wydaje sie przyjemny, ale moze komus to przeszkadza?
Pozdrawiam!
Pawel
Anonymous - 19-07-2006, 15:29
w audi swist turbiny w dieslu oznacza padatke ww wiec nie wiem czy powinno sie to tobie podobac.
druga sprawa ze chyba szukasz dziury w calym bo sadzac po twoim poscie nie masz problemow z autem? no chyba ze lubisz sie zamartwiac na zapas to, respect
Krzyzak - 19-07-2006, 15:33
w ogóle niemieckie turbiny pracują głośno - octavię i inne z grupy słychać z daleka nie tylko po klekocie
dlatego uważam japońskie sprężarki za dużo lepsze pod względem hałasu
JCH - 19-07-2006, 19:59
Pawelkus napisał/a: | Pierwszy raz mam silnik z turbo... |
Zalecane jest aby po jeździe dać "odpocząć" turbinie - nie gasić od razu silnika tylko niech sobie pochodzi tak z kilkanaście, kilkadziesiąt sekund. Ewentualnie końcowy fragment jazdy odpuścić sobie i nie pałować zbytnio
Druga rzecz to dowiedz się czy są jakieś zalecenia co do oleju. Mitsu po roku wycofało się z oleju 0Wxx ponoć z powodu niedostatecznego smarowania/chłodzenia ( ) sprężarki.
|
|
|