To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubelskie - problem z lakiernikiem

patriotazz - 18-04-2009, 13:24
Temat postu: problem z lakiernikiem
Mam pewien problem z lakiernikiem, gdyż bylem już 3 razy na poprawkach i wciąż widze, żle dopasowaną maske, zacieki lakieru na zderzaku i nie doszpachlowany zderzak, gdy zajechałem po raz kolejny żeby już mi tylko ustawił maske tak jak ma być to stwierdził że jestem upierdliwy i żebym ....(nie zacytuje)bo mi .....(również nie zacytuje), pewien czas temu poprosiłem go również aby wystawił mi jakiś dokument potwierdzający, że u niego robiłem, stwierdził że niemoże gdyż jest za późno.
Macie może pomysł jak mu sie odwdzięczyć?? oczywiście zgodnie z prawem, bo innych pomysłów to już miałem wiele, a na prawie nie za bardzo sie znam.

Anonymous - 18-04-2009, 19:14

Bierz kolegów, pałki i jedźcie do gościa na "herbatkę" :mrgreen:
A tak na serio, poczytaj o zagadnieniu rękojmi. W świetle prawa kodeksu cywilnego masz prawo do reklamacji wykonanej usługi lub zakupionego towaru i wykonania bezpłatnej rękojmi, jeśli nie jest taki jak zapewniał wykonawca usługi/sprzedawca. Zerknij np.: tutaj: http://www.gdynia.pl/urze...K/45_30764.html
Szkoda, że nie masz dowodu zapłaty za wykonaną usługę..znacznie uprościłoby to sprawę. Powodzenia :!:

mario mario - 13-07-2009, 20:32

Daj namiar na tego gościa aby inni się ustrzegli. Pozdro.
Grześku - 14-07-2009, 00:12

patriotazz napisał/a:
Mam pewien problem z lakiernikiem

jak wygląda sprawa po dwóch miesiącach?

patriotazz - 22-07-2009, 20:14

Lakiernik to DARIUSZ CHMIEL warsztat znajduje się w miejscowości Turowola na trasie Łęczna-Puchaczów
Po dwóch miesiącach sprawa nic sie nie zmieniła, zgłaszałem to Ochrony Praw Konsumenta lecz dowiedziałem się ze musze mu wysłac pismo z żądaniem o poprawe spartolonej pracy i wtedy złożyc wniosek do prokuratury, zrozumiałem ze nie ma co gdyz niemam czasu na latanie po sądach i dałem sobie z nim spokój pojechalem juz do innego i umówiłem sie na poprawki bedzie mnie to kosztowało 300zł i tydzien bez auta, nie jest tak źle
POZDRO

mario mario - 22-07-2009, 22:16

Takie usterki czyli spartoloną robotę zglasza się przy odbiorze, no i rachunek dokladny za co i kiedy, inaczej ciężko będzie. Nic tylko rzecznik praw konsumenta bo sąd umorzy gdyż nie zostalo popelnione przestepstwo a dokladnie czyn nie wyczerpuje znamion przestepstwa. Ale teraz wiemy, że w przyszlości musimy na tego pana uważać.
patriotazz - 18-10-2009, 19:18

Sprawa wraca, gdyż Pan niby lakiernik podszedł dzis na nasze stoisko na Giełdzie Elizówka i powiedział hmm szkoda pisać, poprostu przeczytał prawde o sobie w internecie i że popamiętam go za to co o nim napisałem.
Powodzenia Panie lakierniku.

radek79 - 18-10-2009, 22:05

witam jak ktoś ma problemy blacharsko lakiernicze to mam dobrego znajomego lakiernika nie wiem czy tani ale bardzo dobrze zna się na swoim fachu w razie czego to na PW