Space Wagon Techniczne - Wyświetlacz komputera
cichy77 - 21-04-2009, 09:51 Temat postu: Wyświetlacz komputera wita!!! padł mi wyświetlacz od komputera w moim wagoniku rocznik 99 , czy można go zastąpić np. wyświetlaczena z carismy lub mitsubishi? proszę o pomoc!!!
pozdrawaiam
Domisia89 - 08-09-2011, 19:56 Temat postu: Nie styka wyświetlacz komputera w Wagonie 99 Witam, mam problem z wyświetlaczem komputera w wagonie 99', wyświetlacz tak jakby "nie styka" napisy są wybrakowane, jeśli się go lekko naciśnie to robi się wyraźniejszy ale tylko na chwile. Czy jest możliwość naprawy tego wyświetlacza jeśli tak to czy da rade zrobić to samemu?? Czy ktos miał podobny problem?? Pozdrawiam i czekam na info.
Bartek - 08-09-2011, 21:10
Domisia89, trzeba poprawić wszystkie lutowania na połączeniu płytki wyświetlacza i komputera - któreś pękło - dość popularna usterka w Wagonach, też ją miałem
PS. usuń linka i dopisek "(do sprzedania)" z podpisu - takie zasady
Domisia89 - 09-09-2011, 11:04
Dzięki wielkie za odpowiedź, a czy orientujesz się może jak wymontować ten komputer?? Jest gdzieś dostępna jakaś instrukcja ??
P.S. Dziękuję bardzo za rade nie byłam tego świadoma
Bartek - 09-09-2011, 14:13
Razem ze schowkiem wychodzi do góry, trzyma się na 4 czy 6 mocnych zatrzaskach, potem już prosto - widać śrubki
GandalfG - 15-09-2011, 14:33
Potwierdzam że wystarczy poprawić słabe/ pęknięte lutowania na płytce pod wyświetlaczem LCD.
Praca na 5 min dla średnio zaawansowanego elektronika.
Warto poprawić wszystkie połączenia z LCD by już nie wracać do tematu.
|
|
|