To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Techniczne - Wyskakujący piąty bieg

Thorgal - 22-04-2009, 17:13
Temat postu: Wyskakujący piąty bieg
Hej,

W MSW 2,0 diesel wyskakuje mi piąty bieg podczas jazdy. Przejadę na nim ok. 30 sek i potem wraca na luz. Czy to prawda, że można znaleźć przyczynę bez rozkręcania skrzyni biegów? 5 bieg jest na końcu skrzyni, ponoć za deklem można odkręcić 4 śrubki i zobaczyć.

Czy możliwe, że przyczyną jest łożysko igiełkowe piątego biegu? Ile taka naprawa może kosztować?

Proszę o pomoc.

[ Dodano: 23-04-2009, 14:13 ]
Obawiam się, że naprawa tego może mnie nieźle kosztować: koło zębate piątego biegu 450 zł), przesuwka (ok. 900 zł), synchronizator to kosmos!

Czy znacie namiary na kogoś kto handluje używanym częściami do Space Wagonów???

zbyszek05 - 13-05-2009, 15:23

thorgal usiądź przed monitorem i wpisz w wyszukiwarkę model skrzyni tam zobaczysz jak co wygląda .jak romawialiśmy -rozkręcenie tego dekielka to naprawdę nie dużo czasu zajmuje -a wszystko będzie jak na dłoni bez wyciągania skrzynki.jak posypało ci sie igiełkowe a takowe będzie napewno to znajdziesz je w dekielku .jeżeli nakrętka to też zauważysz. spróbuj zanim oddasz auto do mechanika .
Thorgal - 14-05-2009, 12:32

Sam nie mam możliwości tego zrobić. Nie mam kanału. Podjadę do znajomego mechanika by mi to obejrzał. Dam znać jak poszło.
Margos - 07-08-2009, 15:02

Może to błahe, ale ja podobną sytuację miałem w poprzednim swoim aucie i skończyło się to wymianą skrzyni biegów. Powodem był brak oleju w skrzyni. Zaczęło się od piątego biegu, bo on znajduje się najwyżej. Proponuję dla świętego spokoju skontrolować pozom oleju w skrzyni