Pajero II - [2.5 TD] Korek wlewu oleju - wyciek
altmarcin - 23-04-2009, 14:02 Temat postu: [2.5 TD] Korek wlewu oleju - wyciek Ostatnio cieknie mi sporo oleju spod korka wlewu oleju na pokrywie klawiatury. Czy wystarczy wymienić sam korek?
Nadmienię, że podczas pracy silnika gdy odkręcę korek to unoszą się opary i chlapie kroplami oleju. Czy to normalne?
Anonymous - 23-04-2009, 17:32 Temat postu: Re: Olej cieknie spod korka wlewu oleju
altmarcin napisał/a: | Ostatnio cieknie mi sporo oleju spod korka wlewu oleju na pokrywie klawiatury. Czy wystarczy wymienić sam korek?
Nadmienię, że podczas pracy silnika gdy odkręcę korek to unoszą się opary i chlapie kroplami oleju. Czy to normalne? |
To raczej mało normalne zjawisko
Nie jestem pewny, ale prawdopodobnie przez zawory przedostaje się kompresja i wypycha olej.
zbyszekm2 - 23-04-2009, 20:15 Temat postu: Re: Olej cieknie spod korka wlewu oleju
altmarcin napisał/a: | Ostatnio cieknie mi sporo oleju spod korka wlewu oleju na pokrywie klawiatury. Czy wystarczy wymienić sam korek?
Nadmienię, że podczas pracy silnika gdy odkręcę korek to unoszą się opary i chlapie kroplami oleju. Czy to normalne? |
Od tego trzeba zacząć.
Krzyzak - 23-04-2009, 21:52 Temat postu: Re: Olej cieknie spod korka wlewu oleju
altmarcin napisał/a: | Czy wystarczy wymienić sam korek? |
pod spodem jest uszczelka - wystarczy tylko ja zmienic
koszt niewielki, do nabycia w ASO
altmarcin - 12-05-2009, 21:13
kupiłem zamiennik za 30zł i na razie jest w porządku
stegano - 13-05-2009, 19:13
Wystarczy dokręcić śrubę która się zapewne poluzowało (miałem parę dni temu ten sam problem)
altmarcin - 13-05-2009, 22:26
u mnie śruba luźna nie była, ale za to uszczelka twarda (ze starości) a w nowym miękka
|
|
|